Kanadski softverski div preuzeo hrvatsku IT tvrtku

Autor: Darko Bičak , 18. svibanj 2021. u 08:58
Foto:Ivo Cagalj/PIXSELL

Constellation Software iz Toronta je akvizirao hrvatski SVAM Plus, a konzultant u tom projektu je bila tvrtka Grubišić i partneri

Kanadski softverski div Constellation Software preuzeo je zagrebačku IT tvrtku SVAM Plus, objavili su iz konzultantske tvrtke Grubišić i partneri, a koja je vodila ovu akviziciju.

Kupnjom SVAM Plus-a, Constellation Software, putem podružnice Vela Software s pododjeljenjima Juniper Group i IN2 Group, jača svoju tržišnu poziciju u Hrvatskoj i regiji i pronalazi novog partnera s kojim planiraju otključati snažne sinergije i postići rast u novim tržišne niše. Kako sami ističu, iskustvo, znanje i kvaliteta proizvoda SVAM Plus pridonijet će ostvarenju planova Grupe za proširenje baze kupaca i daljnje jačanje dugoročne suradnje s klijentima. Uz SVAM Plus, Constellation Software pronašao je partnera s priznatim proizvodom koji će se dalje razvijati, a sada podržan snažnim resursima u novoformiranom partnerstvu. Dosadašnji vlasnici SVAM Plus, Sanda Prebanić, Hrvoje Zrilić i Mario Mandić, koji su i dalje uključeni, raduju se novim prilikama i daljnjem rastu i razvoju tvrtke.

SVAM Plus bavi se razvojem, implementacijom i održavanjem vlastitog poslovnog informacijskog sustava OperaOpus, softverskog rješenja koje je često prepoznato kao prvi izbor među proizvodnim tvrtkama u Hrvatskoj. Osim proizvođača, OperaOpus koriste i mnoge druge tvrtke iz različitih industrija. SVAM Plus pruža dizajn i prilagodbu informacijskih sustava poslovnim procesima, konzultantske usluge u sistematizaciji informacija, konzultantske usluge u formulaciji poslovne analize i definiranje transparentnog računovodstva, konzultantske usluge u područjima kontrolinga, kao i osiguravanje stalnih prilagodbi za klijente. Osnovana je 1995. godine od strane skupine IT stručnjaka koja je počela razvijati vlastita softverska rješenja, a OperaOpus je prvi put implementiran 1997. Od tada, uz stalno praćenje najnovijih informatičkih dostignuća, izrasla su modernu inženjersku tvrtku koja nudi visoko parametrizirani sustav i konzultantske usluge u upravljanju poslovnim procesima. SVAM Plus ima sjedište u Zagrebu u Hrvatskoj i zapošljava 35 ljudi.

Softver Constellation, sa sjedištem u Torontu u Kanadi,  tvrtka je s javne kotacije (TSX: CSU) koja pruža softver i usluge brojnim industrijama, kako u javnom tako i u privatnom sektoru, s ciljem nabave, upravljanja i izgradnje softvera. S više od 15 000 zaposlenika, tvrtka ima urede u Sjevernoj Americi, Europi, Australiji, Južnoj Americi i Africi. U 2020. godini društvo je ostvarilo konsolidirani prihod od blizu 4 milijarde USD, a EBITDA je premašila milijardu USD. Constellation Software imao je preko 500 akvizicija malih, srednjih i velikih privatnih i javnih tvrtki od svog osnutka.

Komentirajte prvi

New Report

Close