Kanađani nisu mislili da će 3. maj završiti brod 733 u roku

Autor: Suzana Varošanec , 29. rujan 2020. u 12:52
Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Kučan navodi da će s današnjim danom biti vraćeno 26 mil. eura kredita te dio iznosa za deblokadu, 40 mil. kuna.

Riječko brodogradilište 3. maj, dokazujući ponovo proizvodnu snagu, u utorak očekuje uzvanike među kojima i premijera Plenkovića na svečanosti primopredaje novogradnje 733 kanadskom vlasniku Algomi. Brod su završili u ugovorenom roku, u što je bio uvjeren predsjednik Uprave 3. maja Edi Kučan, iako su s početnim radovima, kaže, kasnili više od mjesec i pol koliko je trajalo razdoblje do pune operativnosti HBOR-ova kredita od 26 milijuna eura.

Prema Kučanu, ni Kanađani nisu očekivali da će 3. maj u roku završiti brod, predviđali su da će to najranije biti u veljači 2021. u kojem slučaju bi škver bio dodatno opterećen plaćanjem ogromnih penala. Uz velika odricanja radnika, ne samo da će 733 danas isploviti za Kanadu, nego će i država danas naplatiti velik dio svojih tražbina. Kučan navodi da će s današnjim danom biti vraćeno 26 mil. eura kredita te dio iznosa za deblokadu, 40 mil. kuna.

“Ostvarili smo lijep san na koji smo svi ponosni i to nakon dugotrajne blokade te brojnih peripetija, uključujući i poslovanje u korona krizi. Sve što smo rekli smo i učinili u dogovorenim rokovima te s ukupnim financijskim efektom dogovorenim s Vladom“, ističe Kučan pojašnjavajući da za ugovaranje dovršetka drugog broda isto vezanog uz Algomu (527, dio stečajne mase Uljanika) ima volje i od brodogradilišta i od vlasnika.s

Komentari (1)
Pogledajte sve
Objava čeka odobrenje

New Report

Close