Kako je jedan sasvim neobičan hrčak osvojio gradske ulice

Autor: Poslovni.hr , 14. veljača 2023. u 13:50

Glavna zvijezda kampanje je Oskar, svima poznato lice Addiko banke.

Znamo, zvuči kao početak lošeg vica, ali nije šala. Barem ne u potpunosti. Istina, za sada se nitko od brojnih šetača centrom grada nije mimoišao sa žirafom ili majmunom, ali zahvaljujući tehnologiji proširene stvarnosti neki od nas imali su sreće susresti se s hrčkom. U stvarnom svijetu, na betonskom pločniku glavnog zagrebačkog trga, njegova digitalna verzija unijela je boju i razigrala našu sivu svakodnevicu.

Takvih će nestvarnih susreta digitalne vrste biti sve više jer je proširena stvarnost (Augmented Reality – AR) u vanjskom oglašavanju postala neizostavni alat marketinških kampanja. Prepoznali su to i u Addiko banci kada su kreirali kampanju koja savršeno ujedinjuje taj idealan spoj proširene stvarnosti i digitalne oglasne površine. Za partnera su odabrali Go2Digital koji već godinama pomiče prodajne, tehnološke i komunikacijske granice u vanjskom oglašavanju. Addiko banka je prva tvrtka u Hrvatskoj koja je pokrenula kampanju koristeći tehnologiju proširene stvarnosti na Go2Digital digitalnim vanjskim oglasnim površinama.

Glavna zvijezda kampanje je Oskar, svima poznato lice Addiko banke. Simpatičan hrčak pojavljuje se na digitalnom ekranu svaki put kada prolaznici svojim pokretom pokrenu AR Smješten u stvarnom vremenu, digitalni Oskar u trenutku postaje i dijelom stvarnog prostora, slobodno šetajući zagrebačkom Ilicom, riječkim Jadranskim trgom i osječkom Kapucinskom ulicom. On prilazi prolaznicima, potiče ih na interakciju, poziva da skeniraju QR kod te ih upućuje do najbliže Addiko poslovnice. Tamo ih čeka besplatna Addiko Mastercard® Prepaid kartica s 20 eura kao malom gestom velike dobrodošlice.

Addiko nije tipična banka, baš kao što ni Oskar nije tipičan hrčak. Umjesto da skuplja, on radije dijeli. Upravo to radi i u ovoj kampanji za promociju Addiko Mastercard® Prepaid kartice koja je idealno rješenje za plaćanje na putovanjima, džeparac za djecu ili sigurnu online kupovinu. Ponosna sam što je Addiko banka napravila iskorak u oglašavanju te postala prva banka u Hrvatskoj koja primjenjuje AR u vanjskom oglašavanju. Uz Zagreb, Oskar će tako posjetiti Osijek i Rijeku, a po prvim reakcijama vjerujem da smo još jednom napravili nešto hrabro i drugačije u bankarskom oglašavanju“, izjavila je Mia Lasić, zadužena za digitalni marketing Addiko banke.“

Integracija proširene stvarnosti s digitalnim vanjskim oglašavanjem i live video prijenosom predstavlja inovativan pristup oglašavanju. Korištenje senzora blizine omogućuje interaktivnost između 3D animacija i gledatelja. Kombinacija ovih tehnologija stvara jedinstveno iskustvo za korisnike, omogućuje kreiranje interaktivnog iskustva koje pažnju privlači na potpuno novi način.

Šetaju ulicom žirafa, majmun i hrčak…“ sutra više neće zvučati kao početak lošeg vica, nego kao početak dobre digitalne kampanje. Uz AR tehnologiju, stvarnost nikada nije bila zanimljivija.

Komentirajte prvi

New Report

Close