Jedna od najjačih hrvatskih ICT tvrtki na popisu tisuću tvrtki koje nadahnjuju Europu

Autor: Poslovni.hr , 27. rujan 2018. u 15:19
Foto: Getty Images

Mala i srednja poduzeća okosnica su europske ekonomije koja je solidna i raste.

Comping, jedna od najjačih hrvatskih ICT tvrtki, uvršten je na popis tisuću tvrtki koje nadahnjuju Europu (1000 Companies to Inspire Europe 2018). Ovaj popis objavila je u utorak Londonska burza vrijednosnica a čine ga najdinamičnije i najbrže rastuće male i srednje velike tvrtke u Europi.

Izvješće je izrađeno u suradnji sa značajnim poslovnim i bankarskim organizacijama poput Udruge za financijska tržišta u Europi (AFME) te Europske bankovne federacije a  predstavljeno je u utorak i u Europskom parlamentu u Bruxellesu, piše točkanai.

“Mala i srednja poduzeća okosnica su europske ekonomije koja je solidna i raste. Zahvaljujući strukturnim reformama u državama članicama, ali i dinamičnim i inovativnim malim i srednjim poduzećima koja bilježe visoke stope rasta, zapošljavanje je doseglo nove rekordne razine, od gotovo 240 milijuna zaposlenih ljudi. Moramo nastaviti na tom putu i stvoriti povoljnu poslovnu okolinu koja omogućuje najsuvremenijim inovatorima te sposobnim proizvodnim malim i srednjim poduzećima rast i postizanje njihovog punog potencijala”, izjavio je između ostalog prilikom predstavljanja izvješća potpredsjednik Europske komisije, Jyrki Katainen.

Komentirajte prvi

New Report

Close