Imaju urede po Europi, Aziji i Americi, sada su stigli u Zagreb i Osijek

Autor: Poslovni.hr , 15. travanj 2014. u 11:38
Press foto

Tvrtka RealNetworks, Inc. danas je najavila otvorenje ureda u Zagrebu, glavnom i najvećem gradu u Hrvatskoj, i Osijeku.

Tvrtka RealNetworks, Inc. danas je najavila otvorenje ureda u Zagrebu, glavnom i najvećem gradu u Hrvatskoj, i Osijeku. Uz spomenute urede, RealNetworks je trenutno prisutan u više od 10 zemalja u Europi koje uključuju Španjolsku, Njemačku, Nizozemsku, Portugal, Austriju, Luksemburg, Francusku i Veliku Britaniju, priopćeno je iz kompanije.

Hrvatski tim softverskih inženjera i dizajnera surađivao je na razvoju mobilnih aplikacija RealPlayer Cloud, proizvodu tvrtke RealNetworks, već u ranoj fazi projekta pružajući podršku u nadogradnji i integraciji s različitim platformama, poput, u travnju predstavljene aplikacije za Amazon Fire TV. RealPlayer Cloud trenutno broji više od milijun aktivnih korisničkih računa u samo šest mjeseci od predstavljanja na tržištu, a korisnicima diljem svijeta omogućuje pohranjivanje video sadržaja u oblaku što ih čini dostupnima na velikom broju uređaja.

"Talentiranom timu želimo dobrodošlicu u Real obitelj", izjavio je Rob Glaser, predsjednik i izvršni direktor tvrtke RealNetworks. "U Hrvatskoj smo prepoznali velik broj mladih, motiviranih i već iskusnih programera mobilnih aplikacija koji stvaraju nove trendove u mobilnim tehnologijama. Otvaranje ureda u Hrvatskoj je u potpunosti usklađeno s našim strateškim fokusom na mobilne inovacije."

RealNetworks je preuzeo tim iz Pet minuta, zagrebačke tvrtke s velikim iskustvom u razvoju mobilnih aplikacija.

"Real je godinama surađivao s tvrtkom Pet minuta kao vrijednim partnerom u razvoju mobilnih usluga," izjavio je Jeff Chasen, potpredsjednik tvrtke RealNetworks zadužen za razvoj softvera i proizvoda. "Ovom akvizicijom smo okupili talentirane ljude koji za Real predstavljaju temelj snažnog tima za razvoj mobilnih rješenja u Hrvatskoj. Već u ovom trenutku zapošljavamo te se nadamo brzom proširenju tima. Uz zapošljavanje kvalificiranih programera mobilnih aplikacija, u potrazi smo za inženjerima s iskustvom u tehnologijama kao što su HTML5 i JavaScript."

Novi, moderni uredi u Hrvatskoj nalaze se u neposrednoj blizini središta grada. Osim ureda u Europi, RealNetworks svoja sjedišta ima u Brazilu, Indiji, Indoneziji, Filipinima, Koreji, Japanu, Britanskoj Kolumbiji i SAD-u.

Komentirajte prvi

New Report

Close