Imaju ugovorena četiri velika projekta u inozemstvu, radnicima nude iznadprosječna primanja, nagrade, bonuse i stimulacije

Autor: Promo , 20. svibanj 2020. u 08:00

Pandemija koronavirusa nas je sve iznenadila, međutim u Inoxmont-VS-u vjeruju da je kriza ujedno i prilika za promjenom i pogled u horizont novih mogućnosti.

Smatraju da će u predstojećem razdoblju relizirati niz novih poslova i projekata. Veliki projekti u Europi već su ugovoreni i prema sadašnjim najavama izvozno orijentirani poslovi neće se obustavljati i posao će se uskoro početi odvijati prema planu. Za 2020. i 2021. godinu ugovorena su četiri velika projekta u inozemstvu, od kojih će dva trajati i kroz 2022. godinu
Grupacija poduzeća je već više od dva desetljeća prisutna na poslovima montaže industrijskih postrojenja i ugradnji industrijske procesne opreme, a prije pet godina otvorili su i novi proizvodni pogon u Sigecu Ludbreškom.

⦁ Prošle godine započeli smo s većim obujmom rada u predproizvodnji u domaćem pogonu u Sigecu Ludbreškom. Radi se o predproizvodnji dijelova instalacija i sklopova za industrijska postrojenja, trenutno pretežno za industriju prerade celuloze i proizvodnju papira. Našim nalogodavcima pružamo mogućnost realizacije predproizvodnje i ujedno u kasnijoj fazi on-site montažu dijelova industrijskih postrojenja – ističe Zlatko Sova.

Vrijedni zaposlenici
Za vrijeme pandemije morali smo svi brzo reagirati i prilagoditi se novonastalim okolnostima, kako bi u što manjoj mjeri eliminirali evenutalne poteškoće u dovršavanju ugovorenih poslova proizvodnje u proizvodnom pogonu na lokaciji u Sigecu Ludbreškom i montaže industrijskih postrojenja u inozemstvu.
Kako bi se dio poslova odvijao neometeno u ovim izvanrednim okolnostima, zaposlenici su pokazali lojalnost i visoki nivo odgovornosti, prema tvrtci i prema partnerima na terenu, te svojim nesebičnim doprinosom, neki i produživši svoj boravak na terenu, na kojima se je odvijala montaža u inozemstvu kako bi se doskočilo prekidma poslovanja i održala stabilnost poslovanja poduzeća te izbjegli veći financijski gubici.
Srećom imali smo cijelo vrijeme naše ljude na svojoj strani, svi su s visokom razinom razumijevanja bili svjesni situacije i uz prilagođavanje strogih mjerama zaštite kako bi zaštitili svoje i tuđe zdravlje, pod posebnim mjerama, sporije ali uz njihovo razumijevanje i u skladu sa situacijom projekti su privedeni kraju.
Dio radnika morao se vratiti sa radilišta u inozemstvu koja su zatvorena te su dio vremena morali provesti u samoizolaciji u Republici Hrvatskoj, a dio radnika je bio u samoizolaciji i po dolasku u inozemstvo, no svi smo ostali zdravi!
Zahvaljujemo im na hrabrosti i snalaženju u novonastalim situacijama, posebice kod transfera i procedura avio i cestovnog prijevoza do mjesta montaže u inozemstvu zbog mjera graničnih kontrola odnosno ograničenja ulaska i izlaska iz država – ističe Mladen Vidović.


Razvoj ljudskih potencijala strateška je odrednica poduzeća, bez ljudi nema razvoja. S obzirom na pozitivne smjenice i novougovorene poslove, ističu da ne smatraju da će doći do stagnacije već kreću u novu seriju zapošljavanja, te one koju su prepoznali kvalitetu poduzeća Inoxmont-VS, pozivaju da se pridruže njihovom timu koje povratno nudi odlične uvjete i mogućnost profesionalnog razvoja.
Izazovu zadržavanja i zapošljavanje radne snage doskaču povlasticama za zaposlenike.

⦁ Svjesno smo da su naši zaposlenici najzaslužniji za uspjeh i rast poduzeća. Osim interne škole zavarivanja i cjevarije koja je usmjerena na zaposlenike koji su se netom zaposlili u poduzeću, pokrećemo i  internu možemo reći akademiju čiji je cilj da ojačamo kompetencije naših postojećih zaposlenika i rukovodećeg kadra. Želimo omogućiti zaposlenicima na svim razinama da unaprijede svoje kompetencije i stručna znanja – doznaje se iz Uprave društva.

Nadalje svojim zaposlenicima uz iznadprosječna primanja nude i beneficirani radni staž za rad na montaži, stimulacije za dobre rezultate, 24h osiguranje od nezgode, bonuse/dar za obljetnice rada, prigodne isplate kroz godinu, nagrade za inicijative radnika koje pridonose razvoju poslovanja, organiziran i plaćeni smještaj i prijevoz radnicima upućenim na rad u inozemstvo. Zaposlenici imaju podršku 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, za sve probleme koje imaju (ozljede, kvarovi na službenim vozilima, jezične barijere i dr.)

Planiranje novih investicija
Kako posao u proizvodnim halama na lokaciji u Sigecu Ludbreškom raste iz godine u godinu te rast ide prema planu, poduzeće kreće u nove insvesticije kako bi proširilo postojeće kapacitete.
⦁ U tekućoj godini poduzeće je krenulo s novim investicijama. Ukupno je u planu izradnja dodatnih 2200 m2 novih proizvodnih pogona te još oko 200 m2 skladišno manipulativnih prostora, puštanje u pogon postrojenja na bio-masu te izrada solarne elektrane na krovu novih hala, dodatno opremanje postojećih te novih poslovnih prostora – ističe Zlatko Sova

Plan je da se nastavi i sa nabavom novih strojeva za proizvodnju. Proizvodne hale će se prema dosadašnjem standardu opremati sa strojevima najnovije generacije u strojarskoj industriji u kojoj posluje Inoxmont-VS, kao što su sofisticirani strojevi za obradu lima (rezanje, savijanje, zavarivanje, brušenje) te poluautomatske ili u potpunosti automatizirani robotski strojevi. U planu je da investicije prati ulaganje u školovanje zaposlenika za rad na navedenim strojevima najnovije generacije.

New Report

Close