Hrvatski telekom donio odluku o iznosu dividende po dionici

Autor: Poslovni.hr , 21. travanj 2016. u 13:35
Foto: Marko Lukunić / Pixsell

HT je u poslovnoj 2015. godini ostvario neto dobit u iznosu od 893, 5 milijuna kuna.

Skupština Hrvatskog telekoma (HT) u četvrtak je donijela odluku o upotrebi dobiti i isplati dividende od 6 kuna po dionici za financijsku godinu 2015. godinu, izvijestili su iz HT-a.

Ukupno će za dividendu biti isplaćeno 491,3 milijuna kuna ili 55 posto neto dobiti HT-a d.d., što je za 4,3 postotna boda više u odnosu na prethodnu godinu. Dividenda će biti isplaćena svim dioničarima koji su upisani u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD) na dan 4. svibnja 2016., a bit će isplaćena 16. svibnja 2016. godine, najavljuju iz HT-a.

Inače, većinski dioničar HT-a je Deutche Telekom koji, po podacima SKDD-a, u vlasništvu ima 51 posto udjela odnosno 41.763.153 dionice pa će mu pripasti i najveći dio dividende, oko 250,6 milijuna kuna. 

HT je u poslovnoj 2015. godini ostvario neto dobit u iznosu od 893, 5 milijuna kuna. Osim iznosa za dividendu, dio neto dobiti u iznosu od 47 milijuna kuna će se raspodijeliti u zakonske rezerve, a 355,2 milijuna kuna u zadržanu dobit.

Predstavljajući poslovanje HT-a u prošloj godini, predsjednik Uprave Davor Tomašković na skupštini je istaknuo kako je 2015. godina za HT bila vrlo uspješna.

"Stabilizirali smo poslovanje i postavili temelje za daljnji rast. Nastavili smo s ulaganjima u razvoj infrastrukture i potvrdili poziciju apsolutnog tehnološkog lidera na hrvatskom tržištu. U 2016. godini nastavljamo s ulaganjima, daljnjom transformacijom poslovanja kao i s promatranjem prilika za potencijalno širenje poslovanja HT-a u Hrvatskoj i regiji", Tomaškovićeva je izjava koja se prenosi u priopćenju.

Komentari (1)
Pogledajte sve

lovu više neda van, a tako je stabilizirao poslovanje, pa više nije imalo kamo padat, a njihovo širenja poslovanja, pa oni već godinama samo promatraju

New Report

Close