Gitone nastavlja sa ‘shoppingom’, još jedna riječka tvrtka je pred preuzimanjem

Autor: Poslovni.hr , 08. srpanj 2023. u 13:06
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

U tijeku je nova poslovna akvizicija Gitone grupe, još jedna riječka tvrtka je pred preuzimanjem

Brodokomerc Nova sa svojom je lepezom nekretnina i onim što je još ostalo od trgovačke djelatnosti pred preuzimanjem. Ponudu na stol stavila je tvrtka Location plus, kojoj se kao osnivač i direktor vodi Johannes Böck, glavni operativac Gitoneovih tvrtki i poslovnih akvizicija u Hrvatskoj.

Da je Brodokomerc Nova pred prodajom, u kuloarima se počelo špekulirati još prije više tjedana, ubrzo nakon Skupštine društva, koja je održana krajem ožujka ove godine, a dobro upućeni izvori govore da se u ovom trenutku već »debelo« potpisuju ugovori o kupoprodaji poslovnih udjela, čiji su imatelji bivši i sadašnji zaposlenici ove tvrtke, objavio je Novi list.

Prema podacima s Poslovna.hr takvih je 449, kojima se – prema dostupnim saznanjima – nudi nešto malo više od 15.000 eura po jednom poslovnom udjelu. Nije teško izračunati da bi prema ovim podacima cjelokupna kupoprodajna transakcija mjerila oko 7.000.000 eura.

– Nakon davanja neobvezujuće ponude za kupnju društva Brodokomerc Nova pristupilo se provođenju svih potrebnih dubinskih snimanja društva sukladno dobroj poslovnoj praksi.

Nakon što je provedena dubinska analiza, odnosno nakon što je društvo Location plus dobilo sve potrebne izvještaje vanjskih konzultanata i napravilo svoje interne procjene te nakon što je donesena poslovna odluka unutar društva, poslana je obvezujuća ponuda prema društvu Brodokomerc Nova.

Ponuda je poslana za kupovinu društva te se prilikom analize i procjene uzelo u obzir sve komercijalne, financijske, porezne i pravne aspekte poslovanja, sve obveze i dugove, kao i potrebne pretpostavke za pozitivno i održivo poslovanje u budućnosti, navodi se u odgovoru iz Gitone grupe, s kojom Böckova tvrtka dijeli sjedište i službenu e-mail adresu.

Komentirajte prvi

New Report

Close