FOTO: British American Tabacco u Zagrebu predstavio novi uređaj

Autor: Poslovni.hr/Hina , 06. rujan 2018. u 15:17
Foto: Luka Stanzl / Pixsell

Hrvatska je postala središte BAT-ove regije Adria i jedno je od prvih tržišta u regiji na kojima se lansira glo, rekao je generalni direktor BAT-a za regiju Adria Antal Bekefi.

Ulaganja kompanije British American Tabacco (BAT) u Hrvatsku će do kraja godine odnosno u tri godine od preuzimanja TDR-a dosegnuti 45 milijuna eura, istaknuto je u četvrtak na konferenciji za novinare BAT-a na kojoj je predstavljen i uređaj za zagrijavanje duhana – glo, koji je od sada dostupan i na hrvatskom tržištu.

Glo je proizvod koji donosi iskustvo slično pušenju, ali bez sagorijevanja i potencijalno je manje štetan od klasičnih cigareta, tvrde iz BAT-a, napominjući da je razvoj uređaja trajao četiri godine i u tomu je sudjelovalo više od sto stručnjaka s pet kontinenata. 

Hrvatska je postala središte BAT-ove regije Adria i jedno je od prvih tržišta u regiji na kojima se lansira glo, rekao je generalni direktor BAT-a za regiju Adria Antal Bekefi. 

Po podacima koje je iznio, BAT ulaže značajna sredstva u istraživanje i razvoj i od 2012. godine je uložio više od 2,5 milijarde dolara u razvoj proizvoda nove generacije.

Lansiranje uređaja nove generacije dio nastojanja BAT-a da postane predvodnik u transformaciji globalnog duhanskog biznisa s ciljem kontinuiranog razvoja proizvoda smanjenog rizika, rečeno je.

Glavni direktor za znanost u BAT-u Chris Proctor kaže kako s novim uređajem pušačima mogu ponuditi potencijalno manje rizičnu alternativu pušenju. "Iako treba provesti dugoročnija istraživanja rezultati dosadašnjih istraživanja upućuju na potencijalno manju štetnost u usporedbi s pušenjem cigareta", rekao je. 

Glo uređaj na tržište izlazi uz neo sticks duhanske umetke posebno izrađene za korištenje uz taj uređaj, ti su proizvodi trenutno dostupni na devet tržišta, među kojima i u Hrvatskoj. 

BAT je TDR preuzeo u rujnu 2015. godine, a do kraja ove godine njegova će ulaganja u Hrvatsku dosegnuti 45 milijuna eura, kažu u toj kompaniji. 

Prema ranije objavljenim podacima, prošle je godine u tvornici u Kanfanaru proizvedeno 10 milijardi cigareta, ove godine je planirana proizvodnja 12,5 milijardi cigareta, što predstavlja 50-postotno povećanje u odnosu na volumene prije preuzimanja TDR-a od strane BAT-a. Proizvodi iz tvornice u Kanfanaru izvoze se u 25 zemalja članica EU.

Zagreb je središte BAT Adria regije koja obuhvaća osam zemalja, a u Hrvatskoj zapošljava 1.700 djelatnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close