Fortenova grupa prodala Cibonin toranj, evo što kažu novi vlasnici

Autor: Poslovni.hr , 23. veljača 2022. u 12:21
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Na prestižnoj je i lako dostupnoj lokaciji, a od trenutka kada je za potrebe Univerzijade 1987. godine izgrađen kao dio kompleksa sportske dvorane, postao je jedan od najprepoznatljivih gradskih simbola.

Fortenova grupa i Koncern Agram potpisali su ugovor o kupoprodaji nekretnina koje u sklopu poslovnog tornja Cibona u Zagrebu u vlasništvu ima Fortenova grupa. Riječ je o uredskim prostorima na 16 katova ovog tornja te garažnom prostoru, što ukupno čini oko 6700 četvornih metara površine. Kupoprodajna cijena je prema ugovoru poslovna tajna.

Poslovni toranj Cibona, snavode u priopćenju, jedna je od reprezentativnijih poslovnih zgrada u Zagrebu. Nalazi se u središtu grada, na prestižnoj i lako dostupnoj lokaciji, a od trenutka kada je za potrebe Univerzijade 1987. godine izgrađen kao dio kompleksa sportske dvorane, postao je jedan od najprepoznatljivih gradskih simbola.

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

„Nakon što smo u najvećoj mjeri zaključili procese prodaje kompanija koje nisu dio našeg matičnog poslovanja, fokus smo usmjerili na prodaju nekretnina koje nisu dio temeljnog poslovanja. Zadovoljni smo što smo u vrlo kratkom vremenu pronašli partnera koji će, siguran sam, osigurati potrebne investicije ovoj dobro poznatoj zgradi“ – rekao je James Pearson, izvršni direktor Fortenova grupe za financije.

„Cibonin toranj ikonska je građevina Grada Zagreba i sjajno se uklapa u nekretninski portfelj Koncerna Agram. Prepoznavši ovu ulagačku priliku nastavljamo sa investicijama u domaće gospodarstvo, a ova akvizicija ujedno dolazi s obljetnicom 30 godina uspješnog poslovanja Koncerna Agram“ rekla je mr. sc. Ivana Bratanić, potpredsjednica Koncerna Agram.

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Komentirajte prvi

New Report

Close