Fortenova grupa isplatila više od 2,3 milijuna eura uskrsnica za svoje zaposlenike

Autor: Poslovni.hr , 29. ožujak 2024. u 13:08
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Okruženje u kojem su zaposlenici zadovoljni i motivirani i usmjereni na razvoj poslovanja, danas je jedna od ključnih konkurentskih prednosti poslodavaca.

Fortenova grupa d.d. i njezine operativne kompanije u Hrvatskoj i ove su godine uoči Uskrsa svojim zaposlenicima isplatile uskrsnice, a sukladno važećim kolektivnim ugovorima i mogućnostima pojedinih kompanija u to je nagrađivanje zaposlenika ukupno uloženo više od 2,3 milijuna eura.

Isplata uskrsnica dio je aktivnosti koje su usmjerene na kontinuirani rast ukupnih primanja zaposlenika.

„Iz godine u godinu poboljšavamo ukupne uvjete rada u Grupi, što se ogleda u rastu plaća koje su u četiri godine ukupno narasle za gotovo 250 milijuna eura, ali i u rastu ulaganja u božićnice, uskrsnice i druge prigodne nagrade. Budući da Fortenova grupa zapošljava više od 46.000 ljudi, od čega je velika većina u radno intenzivnim djelatnostima, naše se uspješno poslovanje temelji na njihovom predanom radu. Stoga su nam prioritet aktivnosti koje su usmjerene na poboljšavanje njihovog materijalnog statusa, a sigurno i poticajno okruženje za zaposlenike je i jedan od odgovora na izazove nedostatka radne snage s kojima se suočavaju svi poslodavci. Uz zahvalu kolegicama i kolegama na kontinuiranom doprinosu, koristim priliku da im poželim sretne uskršnje blagdane“ – rekao je Fabris Peruško, član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe.

„Okruženje u kojem su zaposlenici zadovoljni i motivirani i usmjereni na razvoj poslovanja, danas je jedna od ključnih konkurentskih prednosti poslodavaca. U Fortenova grupi se zajedno s našim zaposlenicima i socijalnim partnerima trudimo stvoriti takvu okolinu, što znači i poštivati tradiciju. Jedna od njih je i isplata uskrsnice, čime kolegicama i kolegama u kompanijama šaljemo poruku koliko ih cijenimo i kako prepoznajemo da su njihov pojedinačni i timski rad ključni za uspjeh cijele Grupe“- rekla je Gordana Fabris, izvršna direktorica ljudskih potencijala Fortenova grupe.

Komentirajte prvi

New Report

Close