Feelsgood uložio preko 2,25 milijuna kuna u domaći startup koji je već osvojio sedam tržišta

Autor: Poslovni.hr , 22. ožujak 2022. u 08:48
Foto: Bite Me

U njih je uložio i Igor Drašković, aktivni ulagač u veganske brendove te Maja Švener, osnivačica portala ličila.si

Feelsgood, prvi hrvatski fond rizičnog kapitala za investiranje s društvenim učinkom, sklopio je ugovor o ulaganju u zagrebački startup BiteMe Nutrition, specijaliziran za proizvodnju sirovih energetskih biopločica i biokolačića od isključivo organski uzgojenih sastojaka, bez glutena, aditiva i dodanih šećera.

Radi se o investiciji vrijednoj 300.000 eura ili preko 2,25 milijuna kuna koja će BiteMe Nutritionu pomoći da njihovi 100% prirodni proizvodi budu dostupni sportašima, rekreativcima i osobama koje njeguju zdrav način života na još više prodajnih mjesta i tržišta.

Inače, pozitivni utjecaj na društvo jedan je od osnovnih kriterija kojim se Feelsgood vodi pri odabiru poduzeća u koja će uložiti. Suosnivači i djelatnici BiteMe Nutritiona razvili su kategoriju proizvoda zdravog međuobroka s izvanrednim nutritivnim svojstvima i sastojcima te su se u manje od dvije godine s njima probili na domaćem i sedam međunarodnih tržišta. BiteMe Nutritionovi proizvodi tako potiču zdraviju prehranu potrošača, rad certificiranih proizvođača organskih proizvoda te brinu o očuvanju prirode. Inače, BiteMe Nutrition je hrvatski startup, član Zagrebačkog inovacijskog centra (ZICER), a čine ga bivši profesionalni sportaši, rekreativci i iskusni prehrambeni tehnolozi i poduzetnici.

„Ovu značajnu investiciju shvatili smo kao priznanje za dosad ostvarene rezultate, ali i poticaj da nastavimo graditi priču kojom želimo potaknuti promjene u prehrambenim navikama aktivnih osoba – i to na globalnoj razini. Vjerujemo da dinamičan stil života zahtijeva kvalitetnu prehranu svaki dan pa čak i kad nismo u prilici imati cjeloviti obrok, primjerice na poslu, treningu ili putovanju. I tu naši Bite me proizvodi nalaze svoju savršenu namjenu. No, osvještavanje koliko su važni visoki standardi kvalitete u prehrani te prirodne bezglutenske namirnice samo je dio naše svrhe, ali i šireg razumijevanja povezanosti s okolišem“, istaknuo je Edo Mujkić, suosnivač i izvršni direktor BiteMe Nutritiona.

Osnovna misija fonda Feelsgood upravo je ulaganje u mlade i perspektivne tvrtke u Hrvatskoj i Sloveniji koje svojim poslovanjem donose pozitivnu promjenu u društvu zadovoljavajući barem jedan globalni cilj UN-a za održivi razvoj. Fond je u cijelosti razvijen u Hrvatskoj, a i sav investicijski kapital od otprilike 30 milijuna eura nalazi se našoj zemlji.

Slovenska obiteljska tvrtka Medex bio je prvi investitor u BiteMe Nutrition, što je doprinijelo snažnoj prisutnosti proizvoda pod brendom Bite me (Raw Bar i Lava Cookies) i na susjednom tržištu. Osim u Hrvatskoj i Sloveniji, trenutačno se mogu pronaći i na policama u Ujedinjenom Kraljevstvu, Njemačkoj, Poljskoj, Hong Kongu, Grčkoj i Estoniji.

Ukupna nedavna investicijska runda u BiteMe Nutrition iznosila je 330.000 eura, pri čemu je Feelsgood kao vodeći investitor izdvojio spomenuti iznos od 300.000 eura, dok su u krugu sudjelovali i fizički ulagači, uključujući Igora Draškovića, aktivnog ulagača u veganske brendove te suvlasnika i izvršnog direktora DRACO-a, ali i Maju Švener, uspješnu poduzetnicu i osnivačicu portala ličila.si.

Komentirajte prvi

New Report

Close