Fabris uvjeren u brzi dogovor oko plana za Club Adriatic

Autor: Suzana Varošanec , 19. studeni 2018. u 22:01
Kreće obnova crikveničkih hotela, Foto: PD

S kupoprodajnim ugovorom kreću razgovori s predstečajnim vjerovnicima.

Jučerašnjim potpisivanjem kupoprodajnog ugovora za Club Adriatic upriličenog u Ministarstvu državne imovine počinje teći rok od 30 dana za uplatu ponuđene i prihvaćene kupovnine od 50,5 milijuna kuna za kupnju Cluba Adriatic. Kupac je crikvenički Jadran čija Uprava na čelu s predsjednikom Goranom Fabrisom ipak ima još pune ruke posla. Navedeni iznos, naime, nije jedina financijska obveza, pa u ovoj fazi od presudne važnosti za akviziciju postaju u postupku predstečajne nagodbe utvrđene obveze, odnosno njihovi iznosi i otpisi.

Taj dio predstečaja čeka već dugo na rasplet te je još uvijek i predmet upravnog sudovanja, a pritom su država i JLS kao najveći vjerovnici ujedno čini se i glavni sugovornici Jadrana na temi iznalaženja rješenja.

Formalni uvjet

Kako činjenica da sklapanje ugovora o kupnji podrazumijeva i ostvarenje formalnih uvjeta za razgovore između Uprave Jadrana i predstečajnih vjerovnika, u tom smjeru stvari sad stubokom kreću naprijed, a za to su svi dionici vezani kratkim rokom od mjesec dana. Što se tiče učinka u smislu izgleda za postizanje rješenja, u Jadranu su nakon sklapanja ugovora vrlo optimistični, a logika je sljedeća: za samog kupca, tj. za njegove većinske vlasnike – mirovinske fondove PBZ CO i Erste koji su ga proljetos preuzeli te dokapitalizirali, Club Adriatic predstavlja dobru akviziciju, koja je potencirana i s očekivanjima da će se u zajedničkom interesu uskoro riješiti pitanje predstečajne nagodbe koja je uteg tvrtki već godinama, što potvrđuje i sam Fabris.

 

17milijuna

eura iznose već započeta ulaganja u hotele crikveničkog Jadrana

“Ušli smo u to da bismo realizirali ovu akviziciju i vjerujem da ćemo se svi sa svima brzo dogovoriti”, kaže Fabris.

Investicijski zamah

Kako se doznaje, akvizicija Cluba Adriatic zajedno s planovima za tamošnje ulaganje koje je razmatrano u uskom krugu te će biti publicirano nakon što Jadran uđe u vlasništvo, isplanirana je tako da se niti jedne sekunde ne zaustavlja investicijski ciklus u Jadranu. On počinje dobivati na zamahu kroz započetu investiciju u vrijednosti od oko 17 milijuna eura kojom će se omogućiti da ovaj hotelijer 2019. godinu dočeka s 569 renoviranih smještajnih jedinica u sklopu Hotela Omorika te Hotela AD Turres kao i njihovih istoimenih paviljona.

Komentirajte prvi

New Report

Close