EOS Grupa impresionira izvanrednim rezultatom

Autor: Poslovni.hr , 29. kolovoz 2016. u 15:04
Foto: Thinkstock

Međunarodna tvrtka specijalizirana za naplatu potraživanja uspjela je povećati prodaju na 596,1 milijun eura.

EOS Grupa sa sjedištem u Hamburgu zabilježila je uspješne rezultate u financijskoj godini 2015/16. EBT u iznosu od 181,4 milijuna eura premašio je prošlogodišnje rezultate. Međunarodna tvrtka specijalizirana za naplatu potraživanja uspjela je povećati prodaju na 596,1 milijun eura.

“Postigli smo najbolje rezultate do sada u povijesti. Ovaj uspjeh možemo zahvaliti našem sustavnom fokusiranju na našu glavnu djelatnost, a to je pružanje visokokvalitetnih usluga iz područja upravljanja potraživanjima", komentira Hans-Werner Scherer, Predsjednik Uprave EOS Grupe. Uprava je opet uložila velika sredstva u otkup potraživanja i naročito je uspjela povećati produktivnost obrade potraživanja. “To znači da smo postavili čvrste temelje za budućnost,” govori Scherer. Osim toga, ovo izvanredno poboljšanje rezultata u odnosu na prošlu godinu postignuto je i kroz prihode od prodaje udjela Grupe u ovlaštenoj tvrtci za davanje poslovnih informacija Bürgel.

Pregled ključnih brojki:

                               2015/16      2014/15

 Prodaja  (EUR milijun)          596.1        566.9

 EBITDA (EUR milijun)            173.8        157.1

 EBT (EUR milijun)               181.4        125.8

U cilju ostvarenja daljnjeg rasta, EOS se sustavno fokusira na mogućnosti koje nudi digitalizacija. U tu svrhu Grupa će uložiti do 100 milijuna eura u digitalnu transformaciju i tehnologiju. Trenutačno se u Njemačkoj razvija novi softver za naplatu potraživanja, a Njemačka je i dalje najvažnije tržište za EOS Grupu s 46,1 posto tržišnog udjela. Produktivnost bi se trebala još više povećati pomoću ovog novog glavnog sustava vođenog podacima. “Tako ćemo osigurati da smo i dalje tržišni lider u produktivnosti i uspješnosti,” objašnjava Scherer. U financijskoj godini 2015/16 ukupna prodaja u Njemačkoj iznosila je 274,9 milijuna eura odnosno 5,4 posto u odnosu na prošlu godinu.

U Zapadnoj Europi EOS je s ukupnom prodajom od 123 milijuna eura ostvario povećanje od 19,9 posto u usporedbi s prošlom godinom. Jačanju je pridonio organski rast kod pojedinih tvrtki u vlasništvu EOS Grupe te preuzimanje pružatelja usluge naplate potraživanja švicarskog Alphapaya.

Gotovo sve zemlje Istočne Europe uspjele su povećati prodaju. Rumunjska, Slovačka i Češka Republika naročito su postigle bolje rezultate u usporedbi s prošlom godinom. Podružnice tvrtke u Istočnoj Europi ostvarile su ukupnu prodaju od 108,1 milijun eura. To predstavlja povećanje od 12 posto u usporedbi s prošlom godinom.

U Sjevernoj Americi EOS Grupa nije uspjela održati vrlo dobar rezultat iz prošle godine i bilježi pad od 6,1 posto na 78 milijuna eura. Jedan od glavnih razloga tomu je opadajući trend naplate potraživanja za državne studentske kredite.

Za više informacija pogledajte naše najnovije izdanje godišnjih rezultata 'EOS Insights' dostupno na mrežnoj stranici: www.insights2015.eos-solutions.com

Komentirajte prvi

New Report

Close