Električni minibus iz Labina može konkurirati vodećim svjetskim vozilima

Autor: Promo , 22. prosinac 2023. u 08:48
Foto: Novatec

Novatec svima vama želi čestit Božić i sretnu i uspješnu 2024. godinu.

Novatec d.o.o. iz Labina na vrijeme je prepoznao ambiciju i veliki iskorak Europske unije prema e-mobilnosti te je u suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva i Fakultetom strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, kao partnerima, uspješno završio projekt MUNIVO, električni minibus koji je već dokazao da može ravnopravno konkurirati vodećim svjetskim konkurentima.

Projekt „Razvoj MUltifunkcionalnog NIskopodnog VOzila“ vrijedan €3.823.808,54 Europska unija je sufinancirala iznosom od €2.421.510,58 putem Europskog fonda za regionalni razvoj, a razvijen je kao Shuttle bus s 20 sjedala i kao City bus namijenjen gradskom prijevozu u hrvatskim i europskim gradovima.

Ovim putem Novatec iskreno zahvaljuje svim vrijednim djelatnicima na predanom i stručnom radu, zahvaljuje i znanstvenicima i djelatnicima fakulteta s kojima je realiziran ovaj projekt. Posebnu zahvalnost Novatec iskazuje zaposlenicima društava SFK Pro-tech, Absolute design, Modelarija Blažeka, Domitran Novitas, Prior i Aestus čiji su zaposlenici ugradili svoja znanja i vrijeme u razvitak ovog jedinstvenog projekta na koji su svi danas ponosni.

U tijeku su pregovori s potencijalnim strateškim partnerima s ciljem pokretanja proizvodnje i prodaje ovog minibusa koji se pokazao izrazito konkurentnim, efikasnim i funkcionalnim. Novatec aktivno radi na sistem integraciji u autoindustriji i pomorstvu gdje se dovršava razvoj brzog plovila na električni pogon.

Novatec svima vama želi čestit Božić i sretnu i uspješnu 2024. godinu.

Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Novatec d.o.o.

Komentirajte prvi

New Report

Close