Država zadovoljna, Ararovoj Upravi dala novi mandat u Plinacru

Autor: Marija Brnić , 01. veljača 2021. u 21:59
Foto: Robert Anić/PIXSELL

Za čelne pozicije u Plinacru nije raspisivan javni natječaj.

Ivica Arar ostaje još četiri godine na čelu Plinacra, hrvatskog operatora plinskim transportnim sustavom i jednog od najuspješnijih državnih poduzeća. Upravno vijeće Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) na prijedlog resornog Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja odobrilo je reizbor postojeće Uprave kojoj je s 30. siječnjem istjecao mandat, a u kojoj su uz predsjednika Arara članovi Daria Krstičević i Marin Zovko. Predstavnici države, koja je 100-postotni vlasnik Plinacroa, očito su zadovoljni dosadašnjim rezultatima Ararova tima, koji je upravo u petak u nazočnosti premijera Andreja Plenkovića svečano pustio u pogon novoizgrađeni terminal za prihvat ukapljenog prirodnog plina LNG u Omišlju na Krku. Istodobno s terminalom je u pogon pušten i spojni plinovod Zlobin – Omišalj, kojim je terminal spojen na hrvatski plinski transportni sustav, čime su Hrvatska i Europa dobile novi i dobavni pravac prirodnog plina. Vrijednost tog važnog projekta je oko 234 milijuna eura, a što je sufinancirano iz EU.

Arar je, inače, Plinacrov kadar, diplomirani pravnik koji je prije preuzimanja čelne pozicije u Upravi krajem siječnja 2017. bio direktor Službe općih i zaštitnih poslova, a prethodno direktor Službe prodaje transportnih kapaciteta. Daria Krstičević je u Upravu ušla 2017., s iskustvom u međunarodnim odnosima, veleposlanice BiH u Španjolskoj i Austriji, te ustrojavanja Državnog ureda za Hrvate izvan domovine, dok je Marin Zovko imao iskustvo predsjednika Uprave od 2013. do 2017., a vratio se u nju 2018., nakon što je na toj poziciji opoziv dobio dotadašnji član Vedran Špehar.

Za čelne pozicije u Plinacru nije raspisivan javni natječaj, budući da za razliku od ostalih tvrtki od strateškog interesa, Plinacrom, uz Janaf, upravlja CERP, te provedba izbora ne zahtijeva obvezno provođenje javnog natječaja.

Komentirajte prvi

New Report

Close