Dovršeno BAT-ovo preuzimanje TDR-a u transakciji od 505 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr , 30. rujan 2015. u 15:27
TDR, Foto: Jurica Galoić / Pixsell

Novi se vlasnik obvezao zadržati proizvodnju u Kanfanaru najmanje pet godina od trenutka preuzimanja.

BAT, jedna od vodećih svjetskih duhanskih kompanija, završio je ovih dana proces preuzimanja TDR-a. Time je u cijelosti realiziran ugovor koji su, 30. svibnja u Londonu, potpisali predsjednik Uprave TDR-a, ujedno i član Uprave Adris grupe, Mato Zadro i predstavnici kompanije British American Tobacco. Kako je kupoprodajnim ugovorom navedeno, BAT je, uz TDR, preuzeo i tvrtke u sastavu Adrisove duhanske strateške poslovne jedinice – Istragrafiku, Hrvatske duhane, maloprodajne lance iNovine i Opresu, te udio u Tisku. Transakcija je, nakon odbitka obveza TDR-a, iznosila 505 milijuna eura.

Kako stoji u ugovoru, novi se vlasnik obvezao zadržati proizvodnju u Kanfanaru najmanje pet godina od trenutka preuzimanja.

BAT je drugi svjetski proizvođač duhanskih proizvoda koji je prisutan na više od dvjesto svjetskih tržišta. Lider je na više od 60 tržišta. U svom portfelju ima više od dvjesto brendova, od čega je pet globalnih. Preuzimanjem TDR-a, BAT će osnažiti svoju prisutnost u ovom dijelu Europe. Tomu će zacijelo pridonijeti iskustvo i znanje TDR-ovih stručnjaka, regionalno prepoznatljivi TDR-ovi brendovi te jedna od tehnološki najsuvremenijih tvornica u regiji.

Komentari (2)
Pogledajte sve

@noiz, mislim da ima puno malih dionicara, koji su isto donekle omastili brk! Osim toga, sjetimo se da je moglo biti i gore, ako pogledamo kako su prosle tvornice/radnici duhana u Zagrebu i Zadru.

Dionicari nagrađeni a da ni kap znoja nisu pustili..Vlahovicu 100 milijuna kroz dividende a radnicima koji su to sve i omogucili prst u oko

New Report

Close