Došao prvi dan na posao i greškom napravio kompaniji štetu od 55.000 eura

Autor: Poslovni.hr , 18. siječanj 2023. u 08:13
Foto: Pixabay

Nakon što je tobogan aktiviran, hitne službe su požurile na mjesto događaja.

Stjuard British Airwaysa napravio je vrlo skupu grešku prvog dana kada je slučajno aktivirao klizač za hitne slučajeve u avionu.

Pogreška je navodno koštala njegove poslodavce 50.000 funti, što je više od 55.000 eura. Neimenovani novi zaposlenik radio je svoj prvi let Boeingom 777 s Heathrowa u petak prošlog tjedna. On je nenamjerno pokrenuo proceduru evakuacije aviona otvorivši vrata za bijeg, prenosi Klik.hr.

Kada su se vrata za bijeg otvorila, otvorio se tobogan za evakuaciju na napuhavanje, što je značilo da se obavezni sigurnosni element više nije mogao koristiti i da se za putnike morao koristiti zamjenski zrakoplov.

Improvizirani debi slajda nije bio smiješan jer je putnicima na letu BA75 za Lagos u Nigeriji rečeno da će zbog greške slajda njihovo putovanje biti odgođeno četiri sata. Avion koji je nekoliko trenutaka prije polijetanja napustio stanicu na Heathrowu.

Nakon što je tobogan aktiviran, hitne službe su požurile na mjesto događaja kako bi oživjele gumeni tobogan s asfalta. Glasnogovornik BA-a pojasnio je što se zapravo dogodilo i rekao da je to ‘uobičajena procedura za dolazak hitnih službi’.

Komentirajte prvi

New Report

Close