dm će s više od 4 milijuna kuna podržati projekte za oporavak i razvoj Sisačko-moslavačke županije

Autor: Objava za medije , 15. travanj 2021. u 14:31

Odabrana 32 projekta za pomoć potresom pogođenim područjima.

U sklopu natječaja {ZAJEDNO} za Petrinju, Glinu i Sisak dm je odabrao 32 projekta za pomoć potresom pogođenim područjima u čiju će realizaciju uložiti više od 4 milijuna kuna. Povodom 25. obljetnice poslovanja dm-a u Hrvatskoj, u Sisku, Petrinji, Glini, Komarevu, Gori, Vrginmostu, Topuskom, Majskim Poljanama, Hrvatskoj Kostajnici i Sunji zaživjet će projekti koji će omogućiti brži oporavak od posljedica potresa te poduzetnički, kulturni i društveni razvoj Sisačko-moslavačke županije.

„U dm-u smo proslavu 25. obljetnice zamišljali drugačije, no kada je razoran potres promijenio živote naših sugrađana u Sisačko-moslavačkoj županiji, odlučili smo našu obljetnicu posvetiti obnovi i razvoju potresom pogođenih područja. Više od 4 milijuna kuna uložit ćemo u realizaciju projekata kroz razne oblike podrške – financijska ulaganja, donacije dm proizvoda, mjesto na policama dm-a ili angažman dm djelatnika. Tijekom proteklih četvrt stoljeća poslovali smo na temelju čvrstog uvjerenja da dm kao tvrtka može i mora pozitivno utjecati na život svojih sugrađana i zajednice, a tim načelom nastavit ćemo se voditi i u godinama koje su pred nama“, izjavio je Mirko Mrakužić, direktor dm-a.

dm će podržati realizaciju 12 društveno korisnih projekata koji obuhvaćaju sanaciju štete od potresa, izgradnju dječjih igrališta te opremanje vrtića i knjižnica, a osam projekata usmjereno je na kulturni, sportski i obrazovni razvoj Sisačko-moslavačke županije. Pet odabranih projekata fokusirano je na održivost i zaštitu okoliša, a njih sedam osigurat će poticaj razvoju poduzetništva u sklopu čega će dm u svoju ponudu uvrstiti i proizvode odabranih OPG-ova s područja Sisačko-moslavačke županije.

New Report

Close