Smart Industry
data centar

Digital Realty proširuje prisutnost u Zagrebu

Proširenje kampusa omogućuje povećanje kapaciteta data centra u Zagrebu, jačajući njegovu poziciju kao hiperpovezanog gatewaya prema jugoistočnoj Europi i omogućavajući velikim digitalnim platformama da učinkovito služe regiji.

Poslovni.hr
26. rujan 2023. u 14:38
Goran Đoreski, direktor Digital Realtyja u Hrvatskoj

Digital Realty (NYSE: DLR), najveći globalni pružatelj rješenja za data centre, kolokacije i međusobno povezivanje neovisnih o oblaku i operatoru, danas je najavio planove za povećanje svoje prisutnosti u jugoistočnoj Europi kupnjom zemljišne parcele za proširenje zagrebačkog kampusa. Parcela se nalazi u blizini postojećeg data centra ZAG1 tvrtke Digital Realty, jednog od najpovezanijih objekata u regiji.

Zemljišna parcela može podržati data centar kapaciteta do 30 megavata što Digital Realtyju omogućuje da odgovori na sve veću potražnju za uslugama kolokacije u Hrvatskoj i široj regiji jugoistočne Europe. Razvoj svih novih objekata na parceli slijedit će fazni pristup u skladu sa zahtjevima tržišta i planovima proširenja postojećih korisnika.

Novi razvoj u Zagrebu nadopunit će postojeću prisutnost Digital Realtyja u Beču omogućujući korisnicima korištenje dodatnih regionalnih operatora i alternativnih ruta za povećanu raznolikost i otpornost u regiji. Ovo proširenje koincidira s trenutnim širenjem Digital Realtyja u Grčkoj, omogućujući međunarodnim tvrtkama da provedu svoje strategije za veću distribuciju radnih opterećenja.

Kao rezultat pristupa Digital Realtyja, svim njegovim data centrima u Zagrebu bit će dostupno 50+ operatora prisutnih u postojećem centru ZAG1 uključujući međunarodne mreže, regionalne mreže, mobilne operatore, internetske centre za razmjenu podataka i točke mrežne prisutnosti glavnih pružatelja usluga u oblaku.

Ovo zemljište proširuje zagrebački kampus Digital Realtyja i podržava razvoj dodatnih kapaciteta. Po dovršetku, naš novi objekt u Zagrebu omogućit će korisnicima da postave svoju kritičnu infrastrukturu u data centre svjetske klase s pristupom bogatoj i gusto naseljenoj povezanoj podatkovnoj zajednici putem našeg postojećeg centra ZAG1, zajedno s pristupom ostatku našeg globalnog otiska putem naše globalne platforme za data centre PlatformDIGITAL®,” kaže Jan-Pieter Anten, direktor poslovanja za grupu EMEA u tvrtki Digital Realty.

Goran Đoreski, direktor Digital Realtyja u Hrvatskoj kaže: “Djelujući kao gateway prema jugoistočnoj Europi, proširena prisutnost u Zagrebu omogućuje nam da unaprijedimo naše trenutne odnose s glavnim pružateljima platformi i globalnim poduzećima te postanemo pravo središte povezivanja za regiju. Drago nam je što ćemo poduzeti ovaj sljedeći korak u proširenju platforme PlatformDIGITAL® za podršku našim korisnicima i implementaciju njihovih kritičnih usluga diljem svijeta.”

Obzirom na geografski položaj Zagreba i snažnu zajednicu interesa na ZAG1, proširenje kampusa ojačat će poziciju grada kao ključnog strateškog ulaza u jugoistočnu Europu, područje koje analitičari očekuju da će značajno rasti tijekom sljedećih nekoliko godina kako glavni pružatelji usluga, OTT medijske platforme i mreže za isporuku sadržaja nastoje postati što više distribuirani u regiji. Korisnici će imati koristi od poboljšane latencije za svoje krajnje korisnike koji se nalaze u Hrvatskoj i široj regiji Balkana, za koju se procjenjuje da ima više od 60 milijuna stanovnika.

Novi data centar će svojim kapacitetom biti dobro pozicioniran da zadovolji potrebe lokalnih tvrtki za kolokacijom dok žele premjestiti svoje podatke iz vlastitih prostorija u sigurnije, održivije i isplativije kolokacijske objekte, što će u konačnici ubrzati usvajanje hibridnog IT-a u jugoistočnoj Europi.

New Report

Close