Povodom otvorenja ljetne sezone, hrvatski brend Croccantino, poznat po svojim vrhunskim sladoledima i autohtonim otočnim slasticama, predstavio je dva nova, originalna okusa sladoleda. Riječ je o kremastoj vaniliji Vanilija Bourbon Madagaskar i tropskom sorbetu Mango & Marakuja – jedinstvenim bezglutenskim delicijama koje će zasigurno obilježiti ljeto. Marija Antunović, vizionarka ove slatke priče s juga, povela nas je iza kulisa novih ljetnih okusa i otkrila tajne artizanske umjetnosti koju žive posljednjih deset godina.
Izvorne mahune vanilije s Madagaskara
Vanilija, kada se radi na artizanski način, predstavlja okus koji otkriva svaku nijansu – od manjkavosti u tehnici do nedostatka punine okusa ili korištenja biljnih masti umjesto mliječnog vrhnja. To je kao da ste ogolili sladoled do njegove suštine, prikazujući ga u svojoj čistoj formi, bez ikakvih dodataka. Croccantino vanilija nije običan sladoled od vanilije. Riječ je o sladoledu koji svojom kvalitetom ulazi u najvišu kategoriju smrznutih deserata na bazi mlijeka – kategoriju krem sladoleda. Sladoled pruža čisti kremasti užitak bogat mliječnim vrhnjem, gdje se prirodna aroma mahune bourbon vanilije savršeno stapa s okusom mlijeka. Ova jedinstvena kreacija nastaje infuzijom pravih mahuna bourbon vanilije iz Madagaskara koje se čiste, kuhaju i infuziraju u bazi preko 12 sati. Svilenkasta tekstura koja se na nepcu osjeti već pri prvom kušanju, rezultat je znanja i dugogodišnjeg iskustva preciznog balansiranja šećera i masnoća. Kvaliteta svih osnovnih sirovina, uključujući svježe domaće nehomogenizirano mlijeko i mliječno vrhnje, ovdje posebno dolazi do izražaja. Sve zajedno rezultira iznimno svilenkastim i kremastim okusom sladoleda bez dodanih aroma, ekstrakata ili umjetnih boja.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu