CIAK preuzeo hrvatski dio njemačkog Stahlgrubera

Autor: Suzana Varošanec , 18. siječanj 2022. u 21:59
Foto: PD

Preuzeto društvo ima upisani temeljni kapital od 370.000 kuna.

CIAK Grupa, hrvatski distributer autodijelova, kao nastavak recentnih aktivnosti u znaku rasta poslovanja, preuzela je i Stahlgruber d.o.o. sa sjedištem u Kerestincu (Grad Sveta Nedelja), društvo specijalizirano za distribuciju alata i servisne opreme. Kako su pojasnili u obavijesti preko Zagrebačke burze, riječ je o akviziciji lokalnog dijela poslovanja najvećeg njemačkog distributera nezavisnog aftermarketa Stahlgruber GmbH, kojom su preuzeli i lokalni tim zaposlenika.

Samom transakcijom, navode, značajnije se unapređuje vlastiti segment poslovanja alata i servisne opreme CIAK Grupe, kroz koji se omogućuje njihovim kupcima i partnerima u Hrvatskoj i regiji svakodnevnu dostupnost premium svjetskih brendova alata i servisne opreme potrebnih za rad. Kroz mrežu u kojoj je više od 150 poslovnica i 320 dostavnih vozila, CIAK Grupa ovom transakcijom raspolaže s dodatnih 150.000 artikala dostupnih unutar samo 24 sata u Hrvatskoj i regiji.

Time se, kažu, potvrđuje njihov status tržišnog lidera u industriji autodijelova na navedenim tržištima. Preuzeto društvo ima upisani temeljni kapital od 370.000 kuna, u 2020. je ostvarilo oko 7 milijuna kuna poslovnih prihoda te zapošljavalo 8 ljudi, dok je do ove transakcije bilo u vlasništvu njemačkog Stahlgrubera čije je povezano društvo Stahlgruber trgovina, također u Kerestincu.

Komentirajte prvi

New Report

Close