Cammeo s Hyundai Konom iz Ljubljane kreće s elektrifikacijom taxi flote

Autor: Suzana Varošanec , 26. studeni 2019. u 11:54
Foto: Press

‘Želimo postati prvi taksi prijevoznik kako u regiji, tako i u ovom dijelu Europe, koji će u potpunosti voziti na struju’.

Vodeći regionalni taksi prijevoznik Cammeo, tvrtka danas s više od 900 automobila u 37 gradova i 4 države u kojima zapošljava nešto više od 1400 ljudi, intenzivira najavljene aktivnosti na planu elektrifikacije cijele taxi flote. Kreću iz Ljubljane i to sukladno najavama zacrtanih poslovnih planova, gdje su upravo predstavljeni i prvi automobili iz Cammeove nove i potpuno električne flote.

Kako su ovim povodom i izvijestili iz kompanije koju vodi generalni direktor Vladimir Minovski, ujedno vlasnik, riječ je o vozilima Hyundai Kona koja, kako kaže, označuju početak elektrifikacije Cammea. Posrijedi je zapravo uspješna završnica u realizaciji njihovog inovativnog ljubljanskog projekta, inače započeta temeljem ugovora o kupnji pet električnih automobila, kojega su isto u Ljubljani i to prije ljeta potpisali Minovski i predstavnici Hyundaija. Ljubljanski iskorak u područje zelene budućnosti u ovoj vrsti prijevoza iz Cammea su s financijske strane tada procjenjivali kroz potrebna višemilijunska ulaganja.

Želimo postati prvi taksi prijevoznik kako u regiji, tako i u ovom dijelu Europe, koji će u potpunosti voziti na struju, a vjerujem kako ćemo zajedničkim snagama ovaj plan i ostvariti, poručio je danas Minovski te konkretnije dodao: – "Ovo što se nalazi ispred nas je vaša i naša budućnost. Elektrifikacija nije samo plan ili želja, ona je već počela. Za početak u Sloveniji, a uskoro i u Hrvatskoj te ostalim državama u kojima poslujemo. Svjesni smo i važnosti očuvanja okoliša, a upravo u tom smjeru ide i naš plan elektrifikacije. Želja nam je voziti 'zeleno' za zelenu budućnost naše djece."

Sudeći prema zadnjim najavama, kompanija planira u bliskoj budućnosti testiranje prvih 5 vozila kao i promjenu flote na struju u narednom razdoblju, odnosno kako navode, "cilj je slovensku flotu prebaciti na struju do kraja 2021., a slični su planovi i za Hrvatsku."

Inače, električna Kona predstavljena je prije mjesec dana i na zagrebačkom Bundeku, u sklopu obilježavanja izlasaka na cestu prvih 20 Cammeovih Partner vozača.

Komentirajte prvi

New Report

Close