Bruxelles pokazao veliki interes za Seeport

Autor: Poslovni.hr , 22. listopad 2019. u 15:24
Foto: Press

U Bruxelesu službeno predstavljeno Udruženje hrvatskih tvrtki specijaliziranih za javne poslove, lobiranje i strateško komuniciranje.

SEEPORT, prva asocijacija hrvatskih tvrtki specijaliziranih za javne poslove, odnose s regulatornom zajednicom i lobiranje, predstavila je u Bruxellesu ovog tjedna pred zainteresiranom zajednicom predstavnika bruxelleskih interesnih druženja, lobista te institucija Europske unije svoje aktivnosti s naglaskom na nadolazeće hrvatsko predsjedanja Vijećem Europske unije.

Na prijamu održanom u Predstavništvu Hrvatske gospodarske komore tražilo se mjesto više, prioritete hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije predstavila je Marijana Kujundžić, opunomoćena ministrica i predstavnica Republike Hrvatske u Političkom i sigurnosnom odboru. „Hrvatska je istaknula četiri prioritetna područja za vrijeme svojeg predsjedanja Vijećem, koje dolazi u vrlo intenzivnom razdoblju za Europsku uniju – u trenutku stupanja u mandat nove Europske komisije, kontinuiranih razgovora o Brexitu i usvajanju novog Višegodišnjeg financijskog okvira. Za Hrvatsku je to sigurno izazov i upravo je zato suradnja države s privatnim sektorom i svima koji svojim djelovanjem mogu doprinijeti što uspješnijem predsjedanju izuzetno važna. Vjerujem da će za sve nas ovo biti vrlo korisno iskustvo i da ćemo se kvalitetno zajednički odraditi sve što nam predstoji.“

Predsjednik udruženja SEEPORT, Miroslav Kovačić istaknuo je kako je vrlo važno potaknuti interes za hrvatsko predsjedanje među europskim organizacijama, ali i domaćim kompanijama. „Za vrijeme hrvatskog predsjedanja raspravljat će se o temama vezanim uz gospodarski i digitalni rast Europske unije, klimatske promjene, povezanost Europe prometnom i informacijskom infrastrukturom, sigurnost vanjskih granica, migracije i unaprjeđenje zapošljavanja. Idealna je to prilika da se jasno artikuliraju stavovi i hrvatskog gospodarstva i nama u SEEPORT-u je upravo cilj biti poveznica s institucijama za sve domaće kompanije kojima šest mjeseci hrvatskog predsjedanja otvara brojne mogućnosti. U okviru SEEPORT-a raspolažemo s najvećim brojem specijaliziranih konzultanata s iskustvom u odnosima s javnom upravom, procjeni političkih rizika i odnosima s javnošću i vjerujem da možemo konkurirati za poslove u kojima su tvrtke iz Hrvatske dosad mogle biti jedino podizvođači većih europskih organizacija“ .

Okupljenima se zahvalila i predstavnica Hrvatske gospodarske komore u Bruxellesu, Dragica Martinović koja je istaknula nužnost kontinuirane suradnje hrvatskih gospodarstvenika s europskim kolegama i važnost ovakvih udruženja koje povezuju europska gospodarska udruženja s Hrvatskom i obrnuto.

Podsjetimo, SEEPORT je udruženje hrvatskih tvrtki Alpheus Public Affairs, Euronavigator, MK Poslovni savjeti te odvjetničkog ureda Andrej Bolfek osnovano u Bruxellesu u srpnju ove godine. Cilj udruživanja je konkurentniji nastup na europskom tržištu te pružanje širokog spektra usluga stranim investitorima, tvrtkama i organizacijama zainteresiranima za Hrvatsku te tržište jugoistoka Europe.

Komentirajte prvi

New Report

Close