Bivši Todorićev poslovni partner iz Srbije u velikom naletu: Osim Esplanade, želi neke od bivših Agrokorovih tvrtki

Autor: Poslovni.hr , 17. rujan 2019. u 15:41
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Srbijanski Delta holding, u vlasništvu Miroslava Miškovića, planira investirati oko 600 milijuna eura, a otprije su iskazali interes za ulaganje na području Hrvatske.

Zainteresirani su za hotel Esplanade u Zagrebu, ali zanima ih i agrar, posebice pojedini dijelovi bivšeg Agrokora, piše tportal.

'Činjenica je da smo pokazali interes za hotel Esplanade u Zagrebu. No mora postojati volja s obje strane da bi došlo do transakcije. Ako ne bude Esplanade, bit će neki drugi', odgovorila je Zorana Burlić, generalna direktorica Delta Real Estatea, te dodala kako su kompanija 'otvorenih očiju, koja ne poznaje granice', ali da ne može sa sigurnošću reći hoće li to za početak biti ulaganje u hotelijerski ili agrarni biznis.

Na novinarski upit jesu li zainteresirani za koju od kompanija bivšeg Agrokora, samo je dodala da je situacija komplicirana.

'Agrokoru predstoji restrukturiranje i moraju se raščistiti odnosi jer moramo znati koliko ulažemo, što dobivamo zauzvrat te koliko tu kompaniju možemo podići na novu razinu kako bismo pokrenuli profitabilan biznis. A to ne možemo dok situacija ne bude čista', dodala je Burlić.

Samo prošle godine ova je grupacija u vlasništvu Miroslava Miškovića uprihodila gotovo 500 milijuna eura, a Delta Agrar uprihodio je najviše te je zaključio prošlu godinu s 236 milijuna eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close