Poslovna 2021.
Jiří Dvorjančanský, predsjednik Uprave A1 Hrvatska

Bit ćemo jedan od generatora rasta i razvoja

Sada je prilika koju država ne bi smjela propustiti u stvaranju pozitivne investicijske klime i zamaha u razvoju teleko…
Poslovni.hr
29. studeni 2020. u 22:01
Foto: PD

Ova nas je godina naučila koliko je nezahvalno predviđati i teško planirati, ipak sve je to dio poslovnih procesa. Nadamo se da neće biti novog lockdowna te da će se situacija s koronavirusom ubrzo staviti pod kontrolu. Sigurno je da će pandemija imati srednjoročne posljedice na naše poslovanje i pred nama je, u najmanju ruku, još jedna izazovna godina. Treba biti oprezan i pričekati kako bismo vidjeli u kakvom će stanju hrvatsko gospodarstvo dočekati proljeće, te se nadati da trećeg vala pandemije neće biti.

A1 Hrvatska se s krizom zasad relativno dobro nosi jer smo na vrijeme proveli sveobuhvatnu digitalnu transformaciju poslovanja te smo bili donekle otporni i dovoljno fleksibilni da bez poteškoća osiguramo kontinuitet poslovanja. Pritisak u telekomunikacijskom sektoru nije ništa manji nego u cijelom gospodarstvu. Ipak, svjesni smo svoje odgovornosti da kroz digitalizaciju društva postavljamo trendove i donosimo promjene u načinu rada i življenja. Stoga smo se ove godine posvetili potrebama i promijenjenim navikama korisnika. Plasirali smo jednostavniji i fleksibilniji portfelj usluga – bez ugovorne obveze, prvi u Hrvatskoj s brzinama do čak 1Gbps u fiksnoj mreži uz dodatne uštede povezivanjem usluga u MOZAIK. Započeli smo pripreme za razvoj mreža nove generacije kojima ćemo pokriti 45.000 kućanstava na području Ivanić Grada, Kaštela i Solina uz pomoć bespovratnih sredstava. Čak 11 milijuna eura investicije u novi data centar omogućit će poslovnim korisnicima vrhunsku uslugu uz najviše standarde. A1 Hrvatska će, daljnjim razvojem optičke infrastrukture i prave 5G mreže gigabitnih brzina svakako biti jedan od generatora rasta i razvoja. Već je najmodernijom A1 fiksnom infrastrukturom pokriveno više od 550.000 kućanstava u 55 gradova.

Iduću godinu započet ćemo investiranjem, prvenstveno vezanim uz 5G mrežu. Sada je prilika koju država ne bi smjela propustiti u stvaranju pozitivne investicijske klime i zamaha u razvoju telekomunikacijske infrastrukture. I EU fondovi su velik razvojni potencijal za Hrvatsku, prije svega mehanizam za oporavak i otpornost kojim se, između ostalog, potiče države članice na ubrzano uvođenje širokopojasnih usluga na optičkoj i 5G mreži. Prilike vidim u ICT segmentu, tehnologijama poput IoT-a i umjetne inteligencije. A1 Hrvatska je tu da se prilagodi potrebama korisnika osiguravajući najvišu kvalitetu usluge i najbolji sadržaj.

New Report

Close