ASBIS se pridružio borbi protiv koronavirusa te predstavlja inovativni uređaj na europskom tržištu

Autor: Promo , 14. lipanj 2021. u 10:36
Arhivska fotografija: Pixabay

Perenio Ionic Shield PEWOW01 je prošao niz dijagnostičkih testova te kliničkih ispitivanja. Registriran je kao neinvazivni medicinski uređaj I. klase za upotrebu na tržištu Europske unije i Ujedinjenog Kraljevstva.

Perenio Ionic Shield ne predstavlja još jedan u nizu ionizatora zraka. Jedinstvena tehnologija koja pokreće ovu inovaciju stvara stabilni ionski smjesu koja emitira dovoljno energije za emisiju složenih ionskih spojeva u okloni zrak. Navedena ionska smjesa sastoji se od soli magnezija, kalija, cinka, platine i zlata. Aktivni dio uređaja predstavljaju zamjenjive kapsule koje pri normalnoj upotrebi uređaja traju i do 12 mjeseci. Vrijeme upotrebe neiskorištene kapsule je sedam godina od datuma proizvodnje.

Serhei Kostevitch, izvršni direktor i predsednik odbora direktora ASBISc Enterprises Plc,: “Trebalo nam je 15 mjeseci da dizajniramo, razvijemo, testiramo, certiificiramo i pripremimo Perenio Ionic Shield za proizvodnju. Ovaj inovativni proizvod je djelo međunarodnog, interdisciplinarnog tima znanstvenika sa dugogodišnjim iskustvom u proučavanju efekata iona na ljudsko tijelo, bakterije i viruse koji su odigrali ključnu ulogu u ovom procesu. Stručnjaci za teorijsku fiziku, kemiju, biomedicinu i inženjerstvo iz mnogih zemalja radili su zajednički na stvaranju proizvoda koji može stvoriti veliku razliku u zaštiti našeg zdravlja i zdravlja naših najbližih.”

Perenio preporučuje upotrebu uređaja u zatvorenim prostorijama – kod kuće, u uredu, pa čak i u automobilu ili taksi vozilu. Mreža Perenio Ionic Shield uređaja smještenih u razmacima od 3 metra može zaštititi ljude i na javnim mestima poput tržnih centara, aerodroma, željezničke postaje, teretane, restorana, kao i u vozilima javnog prijevoza.

Perenio Ionic Shield je vrlo kompaktan uređaj te svojim dimenzijama bez problema stane u svaku torbu, ruksak ili kofer. Prenosiv je, što značajno proširuje područje zaštite čak i tijekom  putovanja.

Najefikasnija koncentracija iona koji Ionic Shield emitira je u promjeru od dva metra. Preporučena minimalna udaljenost između Perenio Ionic Shield uređaja i ljudskog tjiela je 25 cm te je uređaj zahvaljujući niskom nivou emisije ozona potpuno siguran za svakodnevnu upotrebu.
Serhei Kostevitch: “Započeli smo sa radom fokusirajući se na najvažnije patogene u ovom trenutku, tj. na koronaviruse, uključujući Sars-CoV-2. Sama tehnologija nam međutim, omogućava da je prilagodimo kako bismo zaštitili svoje zdravlje i od drugih štetnih stvari u okolišu. Planiramo razviti i zaštitu zaštitu protiv gripe, astme kao i različitih vrsta alergena. To znači da kupovinom jednog uređaja sada, u budućnosti, jednostavnom zamijenom kapsule, dobvate zaštitu šireg spektra. Svakako ćemo raditi na tome.”

Zahvaljujući ugrađenoj bateriji, Perenio Ionic Shield može raditi do 6 sati bez ponovnog punjenja. Uređaj se puni preko USB Tip-C priključka te nesmetano radi tijekom faze punjenja baterije a sam uređaj ne zahtjeva bilo kakvu dodatnu konfiguraciju ili instalaciju softverskih aplikacija.

New Report

Close