Aminess nudi jednu od najvećih osnovica za obračun plaća u turizmu i druge pogodnosti

Autor: Poslovni.hr , 24. travanj 2018. u 16:36
Foto: Aminess

Iz Aminessa ističu kako su i ubuduće spremni sredstva koja se uštede na umanjenim davanjima državi transferirati u povećanje plaća.

Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije i tvrtka Laguna Novigrad d.d. koja upravlja turističkim brendom Aminess Hoteli i Kampovi potpisali su novi kolektivni ugovor kojim je osigurana najveća osnovica za obračun plaća u turističkoj djelatnosti u Istri.

Za zaposlenike novigradske tvrtke koja hotele i kampove ima u Istri i Dalmaciji dogovoreno je povećanje osnovne bruto plaće za ukupno 5,5%. Od toga, 1,5% otpada na „uštede“ nastale izmjenama pravilnika o porezu na dohodak, glede oporezivanja smještaja i prehrane sezonskih radnika, dok 4% predstavlja stvarno povećanje, pa će se tako od 1. svibnja 2018. godine najniža osnovna plaća koja se množi pripadajućim koeficijentom radnog mjesta povećati s dosadašnjeg iznosa 3.820,00 kuna na iznos od 4.030,10 kuna. Najveća je to osnovica za obračun plaća u ovoj djelatnosti u Istri, a zasigurno i među najvećima u Hrvatskoj.

Iz Aminessa ističu kako su i ubuduće spremni sredstva koja se uštede na umanjenim davanjima državi transferirati u povećanje plaća. Radnici će također u prosincu ostvariti pravo na božićnicu u neoporezivom iznosu od 2.500,00 kuna. Božićnicu u punom neoporezivom iznosu ostvarit će i sezonski radnici koji su u radnom odnosu bili duže od 9 mjeseci, dok bi radnici koji su radili od 6 do 9 mjeseci ostvarili pravo na razmjerni dio. Radnicima će se isplatiti i dar u naravi u neoporezivom iznosu koji za ovu godinu iznosi 600,00 kuna, a pravo na dar u naravi ostvaruju svi radnici koji će biti u radnom odnosu u studenom. Ukoliko se ostvare planirani rezultati, radnicima će se dodatno isplatiti po 500,00 kuna neto za srpanj i kolovoz koji su radno najintenzivniji. Kao i svake godine, Aminess će u prosincu roditeljima koji imaju djecu mlađu od 15 godina isplatiti dar djetetu u maksimalno neoporezivom iznosu od 600,00 kuna.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Zar nije osnovna neto plaća u Valamaru 5000 kuna? Kako je sada Aminess ispred njih sa 4030 kuna?

New Report

Close