ALTPRO postaje ključni dobavljač najvećim svjetskim proizvođačima vlakova

Autor: Promo , 27. prosinac 2022. u 11:15
Foto: Unsplash

Cilj projekta je povećati konkurentnost konzorcija transformacijom organizacije poslovanja, inovacijom i uspostavom ključnih poslovnih procesa te uspostavom konkurentne proizvodnje novih proizvoda

Tvrtka Altpro iz Zagreba jedna je od najvećih proizvođača elektroničke sigurnosne opreme za željezničku infrastrukturu i vozila u svijetu. Stvorivši tim vrhunskih profesionalaca, izvoze na sve kontinente, planiraju nova povećanja proizvodnje, a s inovacijama održavaju svoj uspjeh i tržišnu poziciju.

Altpro završava projekt “Inovacija poslovanja konzorcija za uspostavu konkurentne proizvodnje novih proizvoda i integraciju u globalne lance vrijednosti”, a na kojem surađuje s partnerima, Byte Lab Grupa i Metal Product od siječnja 2021. godine. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., a provodi se sukladno pravilima u okviru Javnog poziva na dostavu projektnog prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava “Integrator”. Ukupna vrijednost projekta iznosi 23.268.555,77 kuna, a EU udio u financiranju projekta iznosi 11.414.718,80 kuna.

Predmetni projekt predstavlja razvojnu prekretnicu konzorcija jer će se njime efektno riješiti mapirani problemi i ostvariti uvjeti nužni za stupanje u novi dobavljački lanac Integratora.

Cilj projekta je povećati konkurentnost konzorcija transformacijom organizacije poslovanja, inovacijom i uspostavom ključnih poslovnih procesa te uspostavom konkurentne proizvodnje novih proizvoda. Kroz inovaciju su se uspostavili ključni procesi poslovanja članova konzorcija i optimizirali njihov proizvodni ciklus, čime su se kreirali organizacijski i tehnički uvjeti za komercijalizaciju 2 inovativna proizvoda – AP STM sustava i njemu komplementarnog upravljačkog sučelja.

Projekt adresira središnji problem konzorcija, koji uslijed suboptimalnih poslovnih procesa danas nisu u mogućnosti pokrenuti serijsku proizvodnju inovativnih proizvoda – AP STM sustava i njemu komplementarnog upravljačkog sučelja, te njihovu isporuku Integratoru zainteresiranom za njihovu komercijalizaciju. Provedbom projekta inovirat će se ključni poslovni procesi i organizacija poslovanja članova konzorcija te optimizirati njihovi proizvodni ciklusi, čime će se stvoriti preduvjeti za uspostavu konkurentne proizvodnje novih proizvoda te ulazak u dobavljački lanac globalno velike kompanije u segmentu željezničke industrije. Investicija će omogući automatizirane poslove procese i proizvodnju, te kompletan tracebility proizvoda kroz cijeli proizvodni ciklus, ali i tokom kasnije isporuke kupcu.

“Europska potpora pomogla nam je da zaposlimo nove ljude i ubrzamo rast tvrtke. Razvoj inovativnih proizvoda je dodatno ojačalo naše kapacitete, a ostvarili smo i dugoročnu suradnju s Byte Lab Grupom i Metal Productom. Nadam se da će naš zajednički uspjeh poslužiti kao odličan primjer i poticaj drugim hrvatskim poduzećima da prijave svoje projekte na Pozive za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije”, rekao je Zvonimir Viduka, direktor Altpro.

Provedbom projekta komercijalizirani su inovativni proizvodi, koji će doprinijeti jačanju pozicije konzorcija u globalnom lancu vrijednosti u ciljanom strateškom segmentu, a posebice u stvaranju partnerskih odnosa ulaskom u nove dobavljačke lance Integratora, čime dolazi do otvaranja novih radnih mjesta, rasta prihoda od izvoza i prodaje te doprinosa široj zajednici.

Foto: Altpro

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Altpro

New Report

Close