Agrokor: Očekuje se skora javna objava datuma početka provedbe nagodbe

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. veljača 2019. u 10:16
Foto: Goran Stanzl / Pixsell

Operativni troškovi za prosinac prošle godine iznosili su ukupno 32,7 milijuna kuna.

Izvanredna uprava Agrokora u srijedu je objavila najnovije izvješće o gospodarskom i financijskom stanju u koncernu, izvijestivši da su dosadašnji troškovi izvanredne uprave i operativnog poslovanja, od 10. travnja 2017. do kraja 2018., iznosili 1,32 milijarde kuna.

U najnovijem mjesečnom izvješću nisu uključeni rezultati poslovanja kompanija u prosincu. Naime, kako se ističe, za financijske rezultate kompanija za godinu završenu s 31. prosincem 2018. godine postoji zakonska obveza revizije. Očekuje se da će revidirani rezultati biti dostupni tijekom travnja 2019. godine.

Ujedno se najavljuje da će se mjesečni rezultati poslovanja u 2019. godini kompanija obuhvaćenih izvještajem nastaviti redovno objavljivati u budućim izvještajima.

Kako se dalje ističe, prethodno razdoblje u Grupi Agrokor obilježile su završne pripreme implementacije nagodbe te se očekuje skora javna objava datuma početka provedbe nagodbe odnosno datuma s kojim će biti izvršen prijenos gospodarskih cjelina društava Agrokor Grupe na društva novu grupu.

Dodaje se da je, u sklopu priprema za provedbu nagodbe, započela procedura imenovanja uprava/direktora budućih zrcalnih kompanija. Uprave/direktori zrcalnih kompanija u većini kompanija ostat će isti kao i u postojećim društvima grupe, a do promjena će doći samo u nekoliko manjih tvrtki u kojima su pojedini članovi uprava/direktori samoinicijativno najavili odlaske iz drugih razloga, kaže se u priopćenju.

A po podacima iz izvješća o troškovima izvanredne uprave i poslovanja Agrokora d.d., od ulaska izvanredne uprave u Agrokor, odnosno od 10. travnja 2017. do kraja prosinca prošle godine, operativni troškovi Agrokora d.d. iznose nešto više od 1,32 milijardi kuna, od čega se 767,1 milijun kuna odnosi na trošak pravnih, financijskih i ostalih savjetnika te savjetnika za restrukturiranje.

Operativni troškovi za prosinac prošle godine iznosili su ukupno 32,7 milijuna kuna.

U prosincu lani troškovi savjetnika iznosili su 21,6 milijuna kuna, od čega su troškovi restrukturiranja bili 13,7 milijuna, a pravnih savjetnika 7,8 milijuna kuna.

Komentari (6)
Pogledajte sve

Jadan Ivek preko 20 godina poslovao a nije uspio ni milijardu kuna zamračiti a ovi nazovi “savjetnici” su toliko uspjeli izvući iz Agrokora za godinu dana.


Cijena prava sitnica:

od čega se 767,1 milijun kuna odnosi na trošak pravnih, financijskih i ostalih savjetnika te savjetnika za restrukturiranje.

Mene samo zanima što su oni restrukturirali?
Hrpa ekipe koja o biznisu nezna ništa, nego ima pokroviteljstvo i prodaje maglu da bi mogli izvući što više love prije nego što sve pukne.

Malo su se nakrali. Čini mi se da će i novi vlasnici biti nulovani.

Treba samo pogledat poslovanje savjetnika prije Agrokora i sada! Prije bokci sada uvažena gospoda! Hvala Boro!


Cijena prava sitnica:

od čega se 767,1 milijun kuna odnosi na trošak pravnih, financijskih i ostalih savjetnika te savjetnika za restrukturiranje.

Mene samo zanima što su oni restrukturirali?
Hrpa ekipe koja o biznisu nezna ništa, nego ima pokroviteljstvo i prodaje maglu da bi mogli izvući što više love prije nego što sve pukne.

E upravo to.
Povremeno zatvore koji ducan kako bi mogli izvuci sto vise love.
U samo poslovanje Agrokor u zadnje 2 god nije ulozio lipe.
Ok, vozaci Konzuma dobili crnu obleku.
Mozda to pomogne 😁

New Report

Close