ABB i Amazon Web Services vode vozne parkove u potpuno električnu budućnost

Autor: Objava za medije , 31. ožujak 2021. u 14:02

ABB i AWS, tvrtka grupacije Amazon.com, Inc., najavili su suradnju na razvoju digitalnog rješenja u oblaku za upravljanje flotama električnih vozila u stvarnom vremenu. Rješenje će optimizirati učinkovitu uporabu EV-a i ubrzati elektrifikaciju voznih parkova, pomažući operaterima parkova širom svijeta održati stopostotni kontinuitet poslovanja dok prelaze na potpuno električne tehnologije.

Suradnja će kombinirati bogato iskustvo lidera u svijetu e-mobilnosti, ABB-a, u upravljanju energijom, tehnologijom punjenja i rješenjima e-mobilnosti s AWS-ovim portfeljem oblačnih tehnologija i softverskom stručnošću bez premca.

Nova platforma, koja se planira predstaviti u drugoj polovici 2021. godine, ponudit će prilagođeno korisničko iskustvo u platformi s jednim prikazom. Od točke punjenja EV-a do upravljačke ploče s podacima o floti (voznom parku), učinit će upravljanje flotom EV-a učinkovitijim i maksimizirati pouzdanost.

Frank Muehlon, predsjednik ABB-ovog Odjela za e-mobilnost, komentirao je: „ABB i AWS dijele sličnu viziju o potencijalu e-mobilnosti za transformiranje društva. Naša kombinirana stručnost podržava zajednički cilj da učinimo upravljanje flotom EV-a jednostavnijim i pristupačnijim. Ovo novo rješenje revolucionirat će svijet električne mobilnosti, integrirajući hardver i softver EV-a u jedan ekosustav kako bi se pružilo neometano korisničko iskustvo. Uvjereni smo da zajedničkim radom možemo potaknuti uporabu vozila električnih flota dajući operaterima pouzdanje da naprave promjenu.“

Trenutno je 23 posto globalnih emisija stakleničkih plinova povezanih s energijom uzrokovano prometnim sektorom[1]. Elektrifikacija prometa može znatno smanjiti razinu CO2, a velike flote mogu igrati ključnu ulogu s gotovo 400 000 električnih dostavnih vozila (kombija i kamiona) na cestama širom svijeta.[2] Međutim, mnoge se flote susreću sa sličnim izazovima kada su u pitanju podaci o stanju vozila i punjenja u stvarnom vremenu, održavanje EV-a i upravljanje pristupom infrastrukturi za punjenje.

Danas se većina operatera flota odlučuje za softver za upravljanje punjenjem kojeg pružaju treće strane. To nudi ograničenu funkcionalnost i mogućnost prilagodbe na temelju raspona modela EV-a i širine infrastrukture za punjenje. Brzina kojom se tehnologija punjenja nastavlja razvijati raste, a rezultirajuće potrebne prilagodbe mogu biti skupe i uzeti puno resursa. Kao takve, operateri flota traže skalabilna, sigurna i lako prilagodljiva napredna softverska rješenja, u kombinaciji s hardverom za punjenje koji je jednostavan za upravljanje, koji im omogućuju jednostavno punjenje i vožnju.

Kako bi potaknuo napredak u flotama EV-a, ABB je stvorio nediversificiranu tvrtku u Berlinu koja će razviti prilagođene, skalabilne i isplative tehnologije za operatere flota koje mogu koristiti svi proizvođači izvorne opreme za vozila. U suradnji s AWS-om, ovaj novi poduhvat dizajnirat će interoperabilno rješenje za upravljanje flotom za rad sa svim tipovima vozila i infrastrukturom za punjenje. Korištenjem strojnog učenja i analitike, uključivat će uzbudljiv skup značajki, uključujući planiranje punjenja i praćenje u stvarnom vremenu s uvidom i radnjama za stanje i servisiranje vozila, zajedno s optimizacijom rute EV-a na temelju doba dana, vremena i obrazaca korištenja.

„Kako industrije brzo napreduju s elektrifikacijom svojih flota vozila, kupci trebaju pouzdane i intuitivne usluge koje će im pomoći da se prilagode novom operativnom modelu i optimiziraju način na koji koriste svoje flote. Ova suradnja između AWS-a i ABB-a kombinirat će duboku stručnost naših tvrtki u automobilskom, logističkom i elektrifikacijskom prostoru s vodstvom u tehnologijama u oblaku, kako bi pružila hardverski neovisno i inteligentno rješenje upravljanja električnim flotama“ rekao je Jon Allen, direktor odjela za profesionalne usluge u automobilskoj industriji u AWS-u. „Zajedno, ABB i AWS donijet će uvide, okretnost i razmjere koje oblačna tehnologija pruža industriji električnih vozila i pomoći našim kupcima da uspješno prijeđu u budućnost s nižim emisijama štetnih plinova.”

Za više informacija o ABB-ovim rješenjima za e-mobilnost kliknite ovdje, ili da biste pročitali više o Amazon Web Services, kliknite ovdje.

New Report

Close