TOP 505 kompanija
Uvodnik

Svijet biznisa u psihološkom trileru s happy endom

Detaljne sektorske analize o pandemijskom poslovanju u prošloj godini, ali i trendove u drugoj rundi borbe s ovom krizo…
Marina Biluš
12. listopad 2021. u 07:13
Foto: PD

U godini koja nas je sve odreda, i privatno i poslovno, zadesila nespremne, dali bi se pisati romani. I to svih žanrova, od drame do psihološkog trilera koji kida živce.

oliko god u mnogočemu 21. stoljeće napredno bilo, planetarna eksplozija jednog zapravo običnog virusa suočila je čovječanstvo sa spoznajom da je ponekad zastrašujuće goloruko. Poslovni svijet takvog zapleta nije mogao biti pošteđen.

No, vrijeme je učinilo svoje, pa danas, ugrubo godinu i pol od službenog proglašenja Covid pandemije, stisak prvotnog košmara popušta i sad je koliko-toliko lakše sagledati razmjere pretrpljene štete. I mada ni danas nitko zapravo ne može predvidjeti koliko će gospodarstvu, i globalnom i nacionalnom, trebati da povrati izgubljeno, prvi su obrisi krvne slike biznisa u doba korone već naziru.

Hrvatsko gospodarstvo je opstalo. Istina, neki se njegovi sektori s posljedicama pandemije i dalje hrvaju u parteru, ali nitko još nije proglasio kapitulaciju. Bude li sreće, tako će i ostati.

Bilo kako bilo, ama baš nikoga ne treba čuditi da su se različiti profili kompanija koje čine hrvatski realni sektor s Covidom borili s vrlo različitim epilozima.

U maniri “dok jednom ne smrkne, drugom ne svane”, prošla će poslovna godina ostati pod pečatom uzleta tvrtki koje biznis grade na farmaceuticima i medicinskoj opremi, ali i bolnim minusima industrija vezanih uz putovanja, zabavu pa čak i inače visoko lukrativnu energetiku.

Detaljne sektorske analize o pandemijskom poslovanju u prošloj godini, ali i trendove u drugoj rundi borbe s ovom krizom nude vam stranice koje slijede.

Naše specijalno izdanje “Top 505 hrvatskih kompanija”, koje Poslovni dnevnik tradicionalno objavljuje u suradnji s Dun & Bradstreet Hrvatska, postaje tako svojevrsna anamneza hrvatske poslovne scene u doba Covida. Scene pred kojom svi toliko grozničavo navijamo za happy end.

New Report

Close