Zoran Vučinić novi predsjednik Nadzornog odbora Atlantic Grupe

Autor: Poslovni.hr , 23. ožujak 2023. u 09:37
Foto: Pixsell / LinkedIn

Vučinić se NO-u Atlantic Grupe pridružio početkom 2022. godine.

Na jučerašnjoj sjednici Nadzornog odbora Atlantic Grupe, dosadašnji predsjednik NO-a Zdenko Adrović vodeću funkciju u ovom tijelu prepustio je Zoranu Vučiniću, dosadašnjem članu odbora. Kao jedan od vodećih stručnjaka u hrvatskoj financijskoj industriji, Zdenko Adrović je uspješno vodio Atlanticov Nadzorni odbor od njegova osnutka 2006. godine, a nastavlja sudjelovati u njegovom radu kao član.

„Mom prethodniku želim najprije zahvaliti i čestitati za više od desetljeća uspješnog kormilarenja Nadzornim odborom kompanije koja predstavlja perjanicu korporativnog upravljanja u Hrvatskoj i široj regiji. Naša je obaveza da iste visoke standarde zadržimo i ako je moguće i unaprijedimo u mandatu koji preuzimam. Zahvaljujem i kolegama iz Nadzornog odbora i kompaniji na povjerenju za ovu odgovornu zadaću, kojoj pristupam sa skromnošću, ozbiljnošću i velikim entuzijazmom. Vjerujem da će moje međunarodno iskustvo u industriji robe široke potrošnje biti vrijedno za Atlantic Grupu, a jednako tako radujem se učiti od Atlantica i svojih kolega u Nadzornom odboru“, komentirao je Zoran Vučinić, novi predsjednik Nadzornog odbora.

Vučinić se NO-u Atlantic Grupe pridružio početkom 2022. godine. Riječ je o dokazanom globalnom poslovnom lideru s više od tri desetljeća dugom međunarodnom karijerom na području robe široke potrošnje, primarno u globalnim operacijama korporacije The Coca-Cola Company. Između ostaloga, najrecentnije je bio President for Russia, Ukraine & Belarus RegionPresident Middle East & North Africa Region, te Chief Operating Officer Coca-Cola North America, sa sjedištem u Atlanti. Osim na brojnim funkcijama u visokom menadžmentu Coca-Cole globalno, radio je za Egon Zehnder International, svjetski istaknutu konzultantsku tvrtku u području ljudskih resursa i izvršnog vodstva, te kao direktor mliječne industrije Dukat. Govori pet jezika i Diplomirao je na European Business School, Reutlingen University i Middlesex University u Londonu, a magistrirao sa MBA na MIT-u Sloan School of Management, u Bostonu.

Komentirajte prvi

New Report

Close