Yves Maitre novi je izvršni direktor HTC-a za područje budućnosti: 5G, AI i XR

Autor: Poslovni.hr , 17. rujan 2019. u 16:14
Foto: Press

Cher Wang vraća se na poziciju predsjednice Uprave HTC-a, prepoznajući važnost budućih tehnologija i partnerstva.

HTC, vodeći inovator u mobilnom i imerzivnom računarstvu, danas je najavio imenovanje Yves Maitrea za glavnog izvršnog direktora HTC-a, njegova dužnost stupa na snagu odmah.

Yves se pridružio kompaniji HTC iz tvrtke Orange, jedne od najvećih svjetskih telekomunikacijskih tvrtki, gdje je radio kao izvršni dopredsjednik potrošačke opreme i partnerstva, nadgledajući Orangeovu tehnološku strategiju i poslovanje. U svojoj dosadašnjoj poslovnoj karijeri Yves je radio za najveće svjetske brandove potrošačkih elektroničkih proizvoda te je upravljao cijelim portfeljem povezanih i mobilnih usluga, a također je bio i član Orangeove grupe za inovacijske tehnologije, zadužen za razvoj mogućnosti inovativnih izvora prihoda.

Cher Wang nastavit će svoju ulogu u korporaciji kao predsjednica Uprave HTC-a te će se usredotočiti na buduće tehnologije koje će se usklađivati s HTC-ovim proširenim portfeljem i vizijom VIVE virtualne stvarnosti. 

"Kada sam preuzela funkciju izvršne direktorice prije četiri godine, moja namjera je bila razvijati i pozicionirati HTC kao cjelovitu ekosustavnu kompaniju i postaviti temelje kompanije za procvat kroz 5G i XR. Dakle, sada je savršeno vrijeme da prepustim svoju dosadašnju poziciju u kompaniji HTC snažnom lideru koji će nas odvesti u sljedeću fazu našeg razvojnog putovanja.", rekla je Cher Wang, predsjednica Uprave HTC-a i nadodala, „Uistinu mi je drago što Yves preuzima kormilo; on je dugo povezan s našom tvrtkom i dijelimo istu strast prema inovacijama. Čvrsto vjerujem da je Yves pravi lider koji nastavlja voditi HTC prema ostvarenju njegovog punog potencijala."

„HTC je već dugo vremena pionir u tehnološkim inovacijama i čast mi je što me Odbor upravitelja izabrao za sljedeću fazu HTC-a“, rekao je Yves Maitre, novi izvršni direktor HTC-a. „HTC je u cijelom svijetu prepoznat po svojim inovacijama u mobilnom i XR prostoru. Vrlo sam entuzijastičan oko razvoja budućnosti 5G i XR zajedno s HTC-ovim zaposlenicima, kupcima i investitorima. Naše napore ćemo odmah usmjeriti u nastavak tranzicije da iz kompanije koja je svjetski lider u proizvodnji potrošačkih hardvera, postanemo ujedno i kompanija koja gradi cjeloviti sustav za hardvere kako bi njima lakše upravljali i dalje ih razvijali.“  

HTC donosi inovacije u raznovrsnom tehnološkom portfelju, uključujući virtualnu i proširenu stvarnost (XR), 5G uređaje i tehnologiju, AI i Blockchain. Ima izvanredne rekorde u industriji, na prvom je mjestu po vodećim inovacijama, a ove je godine zaslužila priznate medijske nagrade i odlikovanja industrije za svoje proizvode ekosustava VIVE virtualne stvarnosti te HTC 5G Hub, kojeg su nosioci širom svijeta usvojili kako bi potaknuli 5G prihvaćanje.

O Yvesu Maitreu

Yves Maitre više od 14 godina obnašao je visoke rukovodeće dužnosti u tvrtki Orange, kao izvršni dopredsjednik za potrošačku opremu i partnerstva. Prvi je puta započeo suradnju s HTC-om nakon što je 2005. godine postavljen za višeg izvršnog predsjednika za uređaje. Tijekom Yvesove službe u Orangeu, neprestano je pružao inovativne usluge i uređaje u sve većem rasponu odgovornosti u cijelom poslu te je bio prvi koji je pregovarao i implementirao Android pametne telefone u Europi. Njegova stručnost uključuje razvoj potrošačke elektronike, usluga i B2B tehnologije.

Prije nego što se pridružio Orangeu, Maitre je proveo šest godina radeći za elektroničku kompaniju za potrošačku elektroniku Thomson Multimedia, gdje je obnašao visoke dužnosti na pozicijama u SAD-u i Singapuru. Također je obavljao uloge u lancu nabave i upravljanju proizvodima. 

O HTC-u

HTC  globalni je tehnološki inovator koji isporučuje nagrađivane proizvode u industriji prvi put od 1997. godine. Tvrtka stvara inspirativne proizvode i iskustva putem snažne linije mobilnih rješenja, povezanih uređaja i hardvera te ekosustava VIVE virtualne stvarnosti (VR). HTC nudi raznovrstan portfelj hardvera, softvera i sadržaja za mobilne uređaje i VR koji transformiraju način na koji potrošači i tvrtke vide i komuniciraju sa svijetom i šire. HTC je kompanija koja kotira na Tajvanskoj burzi (TWSE: 2498). Za više informacija posjetite www.htc.com.

Komentirajte prvi

New Report

Close