Vodeći stručnjaci na Ljetnoj poreznoj akademiji upoznali studente sa strukom i uveli ih u karijeru poreznog savjetovanja

Autor: Poslovni.hr , 11. srpanj 2019. u 12:55
Foto: Press

Ovogodišnje izdanje Ljetne porezne akademije, u organizaciji konzultantsko-revizorske tvrtke EY i Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, okupilo je preko trideset studenata završnih godina ekonomije i prava.

Kroz više od 30 nastavnih sati u pet dana polaznici su imali priliku saznati novosti iz svijeta financija i oporezivanja, čuti što donosi Brexit i kakve će posljedice imati ulazak zemalja zapadnog Balkana u EU te na praktičnim primjerima naučiti više o poreznoj regulativi u EU-u. 

Kroz brojna predavanja, sudjelovanje u case study-jima i raspravama studenti završnih godina ostvarili su kontakte s vodećim domaćim i međunarodnim stručnjacima iz područja poreznog savjetovanja. Tako su, uz zaslužena 2 ECTS boda u svojim indeksima, postigli višu razinu zapošljivosti i povećali svoju konkurentnost na dinamičnom tržištu rada. 

Renomirani domaći i strani predavači

Stručni program Ljetne porezne akademije na EFZG-u od prve godine organiziraju prof. dr. sc. Hrvoje Šimović i doc. dr. sc. Marko Primorac s EFZG-a te Maša Šarić iz EY-a Hrvatska. Predavanja i radionice na ovogodišnjoj Akademiji održali su izv. prof. dr. sc. Ivana Dražić Lutilsky i doc. dr. sc. Maja Mihelja Žaja s Ekonomskog fakulteta, Hrvoje Škrtić iz Porezne uprave te Robert Heinczinger, prof. dr. Klaus von Brocke, Milen Raikov i Vasil Milev, domaći i inozemni EY stručnjaci s dugogodišnjim iskustvom u području poreza.

Prvi korak profesionalne karijere

Pored novih znanja i iskustva, upravo je stjecanje komparativne prednosti na konkurentnom tržištu rada najveći benefit Akademije, a to su prepoznali i sami polaznici. „Predavači su bili odlični, jako mi se sviđa što je EY doveo inozemne partnere koji su svaki dan u struci, što sam iz prve ruke čuo slučajeve iz stvarnog života, koji se koraci poduzimaju, kako se pristupa klijentu i koja operativa stoji iza svakog slučaja“, rekao je Karlo Sučić, student 4. godine, EFZG-a. 

Ljetna porezna akademija više je od kratkotrajnog seminara na fakultetu – predstavlja svojevrsnu polaznu točku karijere svim polaznicima. Naime, sudjelovanjem u programu, prezentacijom svojih znanja i vještina studentima se pruža mogućnost pristupanja selekcijskom procesu u EY-u. Tako oni najuspješniji dobivaju priliku za pripravništvo, a potom i zaposlenje, u vodećoj konzultantsko-revizorskoj kući na tržištu. Na dosadašnje dvije Ljetne porezne akademija, sudjelovalo je stotinjak polaznika, a njih čak 15 je svoju karijeru započelo u EY-u, bilo kroz stručnu praksu ili stalni posao.

O važnosti edukacije i profesionalnog razvoja te prilikama koje se kroz sudjelovanje na Akademiji pružaju polaznicima Maša Šarić, partnerica u Odjelu poreznog savjetovanja EY-a Hrvatska, je istaknula: „Akademiju smo pokrenuli prije tri godine s ciljem da studentima približimo naš posao, pokažemo da je naš posao zanimljiv, da radimo s velikim međunarodnim kompanijama i da shvate da 'poreznjaci' nisu oni koji ubiru porez, već pomažu klijentima da unutar zakonodavnog okvira postignu optimalnu strukturu unutar svoje grupe te unaprijede poslovanje. Nadam se da ćemo uspjeti zaposliti što veći broj polaznika – ovo je tek početak u njihovoj karijeri, a mi im nudimo puno jer ulažemo u njihovo znanje, u edukacije u Hrvatskoj i izvan nje, a otvara im se i mogućnost rada u drugim uredima u svijetu.“

Komentirajte prvi

New Report

Close