U nadzorni odbor najvećeg telekoma ulazi Davor Majetić

Autor: Ana Blašković , 29. ožujak 2019. u 09:40
HT u ponedjeljak dobiva novoga čelnika Uprave

Ukupno 568,5 milijuna kuna isplatit će se dobiti za 2018., a 243,6 mil. iz zadržanog profita.

Uprava Hrvatskog telekoma (HT) u četvrtak je na Zagrebačkoj burzi objavila poziv na skupštinu dioničara koja će se održati 6. svibnja.

Na njoj će vlasnici kompanije dati zeleno svjetlo za isplatu predložene dividende od 10 kuna po dionici, povećanju temeljnog kapitala i novim imenima u Nadzornom odboru.  Uprava na čelu Davorom Tomaškovićem, kojemu je danas (petak) zadnji radni dan u kompaniji, predlaže da se sedam kuna dividende po dionici, odnosno 568,5 milijuna kuna, isplati iz prošlogodišnje dobiti.

Preostalih tri kune dividende po dionici, ukupnog iznosa 243,6 milijuna kuna, isplatilo bi se iz profita ostvarenih prethodnih godina.

Pravo na godišnju nagradu imat će svi dioničari upisani u depozitorij na dan 21. svibnja, a trebala bi im na račune 'sjesti' 27. svibnja.  Dioničari će na skupštini odlučivati i o prijedlogu Uprave da se preostali dio dobiti iz 2018., 422,1 milijun kuna,  upotrijebi za povećanje temeljnog kapitala HT-a.

Prihvati li to skupština kapital bi se povećao sa 9,8 milijardi na 10,2 milijarde kuna bez izdavanja novih dionica, razmjernim povećanjem udjela svih izdanih vrijednosnica u temeljnom kapitalu. Uz to, glavna skupština Hrvatskog telekoma odlučivat će i o prijedlozima Nadzornog odbora za izbor dva člana tog odbora.

Marco Stehle iz Njemačke predlaže se na još jedan četverogodišnji mandat, dok bi u Nadzorni odbor trebao ući trenutačni glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca Davor Majetić, također  na razdoblje od četiri godine.

Kao što je spomenuto, u ponedjeljak, 1. travnja 2019. funkciju predsjednika Uprave Hrvatskog telekoma od Davora Tomaškovića preuzima Konstantinos Nempis koji dolazi iz OTE Grupe, vodećeg pružatelja telekomunikacijskih usluga u Grčkoj, i to s pozicije izvršnog komercijalnog direktora za segment privatnih korisnika. 

Davor Tomašković, koji vodio kompaniju od 2014. godine, podnio je ostavku na čelnu poziciju početkom prosinca prošle godine te odlazi iz tvrtke. 

Komentirajte prvi

New Report

Close