Trupčević: Odlazim iz medijske industrije sretan

Autor: Poslovni dnevnik , 19. studeni 2020. u 12:00
Boris Trupčević/JURICA GALOIĆ/PIXSELL

Vođenje 24sata preuzimaju Turković i Gavranović.

S čela 24sata, vodeće medijske kuće u Hrvatskoj, odlazi Boris Trupčević, a vođenje kompanije preuzet će nova generacija. Vodstvo preuzima dosadašnji član Uprave Zoran Turković kojem će se u Upravi pridružiti glavni urednik 24sata Goran Gavranović.

U 24sata sata su pažljivo i dugo planirane promjene zbog kojih će se nastaviti rast. Uređivanje 24sata s vremenom će uz pomoć sadašnjega glavnog urednika, preuzeti glavni izvršni urednik Ivan Buča.

Boris Trupčević je na čelu kompanije proveo 5495 dana, odlazak je planiran ovoga proljeća ali je odgođen zbog pandemije korone: “Nakon točno 15 godina u 24sata odlučio sam krenuti u neke sasvim drugačije, nove i veće izazove. Odlazim iz medijske industrije, sretan, ispunjen i zadovoljan svim postignućima, rezultatima i iskustvima.

Ostavljam 24sata kao stabilnu tvrtku koja se uspješno prilagodila i ovoj zadnjoj krizi, kao najjaču, najutjecajniju medijsku kuću koja zna stvarati inovacije i koja je godinama predvodnik digitalne transformacije. Predajem 24sata vrhunskom timu profesionalaca koji su zaslužni za uspjehe koje sam u njihovo ime često predstavljao na medijskoj pozornici.

Na čelu 24sata naslijedit će me Zoran Turković, a u Upravi će mu se pridružiti Goran Gavranović koji će još neko vrijeme ostati na poziciji glavnog urednika i ‘pripremati teren’ za svojeg nasljednika Ivana Buču. To je ekipa u koju imam potpuno povjerenje, koja zna što radi i koja nastavlja uspješno voditi 24sata.

Ostat ću povezan sa Styria Media International kao savjetnik, a gdje nastavljam karijeru javit ću – uskoro. Želim vam od srca zahvaliti na prekrasnoj suradnji svih ovih godina”, kazao je Trupčević.

Markus Mair, CEO Styria Media Grupe sa žaljenjem je prihvatio Trupčevićev odlazak: “Žao nam je zbog odluke, ali je moramo prihvatiti. Iznimno smo zahvalni Borisu za ogroman doprinos razvoju Styria grupe u Hrvatskoj, posebno na jedinstvenom uspjehu 24sata”. Klaus Schweighofer, Styria Media International, ističe da je Trupčevićev put od dolaska na čelo bio posut zvijezdama.

“Kao dio našeg top menadžmenta Boris je bitno doprinio našem uspjehu u Hrvatskoj, posebice dovođenjem 24sata na vodeću tržišnu poziciju u samo 6 mjeseci od dolaska u Styriju krajem 2005. Uvijek je planirao ostati 5-10 godina. Sretan sam da je s nama ostao ukupno 15”, rekao je Schweighofer.

24sata godinama na svim razinama priprema ljude koji mogu preuzeti vođenje u svakom trenu – nova generacija je spremna, a tvrtka je iskorak u novo doba potvrdila i dovođenjem vodećih autora Hrvatske i regije, koje će se nastaviti.

“Borisov novi poslodavac izabrao je velikog inovatora, vizionara i poslovnog čovjeka s pozitivnim vrijednostima što je recept za poslovni uspjeh”, kazao je Zoran Turković, dodavši: “Nakon teške 2020., nastavljamo sa snažnim fokusom na rast, razvoj i inovacije osiguravajući zadovoljstvo svih naših djelatnika koji su temelj našeg uspjeha. Čestitam Ivanu i Goranu na novim izazovima”, zaključio je Turković.

Komentirajte prvi

New Report

Close