Stigao je novi direktor Svjetske banke za Hrvatsku

Autor: Ana Blašković , 15. srpanj 2021. u 14:25
Jehan Arulpragasam/Svjetska banka

Novi direktor vodit će zagrebački Ured te nadzirati strateški, analitički, operativni i savjetodavni program banke u Hrvatskoj i Sloveniji.

Jehan Arulpragasam novi je direktor Svjetske banke za Hrvatsku i Sloveniju koji će na toj dužnosti naslijediti Elisabettu Capannelli, kojoj je četverogodišnji mandat istekao u lipnju.

Novi direktor vodit će zagrebački Ured te nadzirati strateški, analitički, operativni i savjetodavni program banke u Hrvatskoj i Sloveniji. Arulpragasam je diplomirao ekonomiju na prestižnom Sveučilištu Cornell, a potom magistrirao i doktorirao na Sveučilištu Sjeverne Caroline.

U Hrvatsku dolazi s 35 godina iskustva rada u području međunarodnog razvoja u više od 40 zemalja, uz više od 10 godina iskustva u upravljanju velikim kreditnim i analitičkim programima Banke.

“U svom se radu usredotočio na uključivi rast i ljudski razvoj što obuhvaća širok raspon tema počevši od makroekonomske i fiskalne politike, pa sve do strukturnih sektorskih reformi i socijalne politike”, stoji u priopćenju.

Nakon što je po kriterijima Svjetske banke Hrvatska svrstana u zemlju EU s visokim dohotkom, promijenjena je strategija i pristup te institucije.

Aktualni program Banke u RH usmjeren je na ublažavanje gospodarskih i društvenih posljedica Covida-19, obnovu nakon potresa, promet, pravosuđe, inovacije, poslovno okruženje, zemljišnoknjižni sustav, znanost i tehnologiju te gospodarski razvoj panonske Hrvatske.

Komentirajte prvi

New Report

Close