Promjene na čelu AZ fonda

Autor: Ana Blašković , 21. ožujak 2017. u 15:48
Mario Staroselčić uskoro u Upravi AZ OMF-a/S. Strukić/PIXSELL

Nakon 14 godina rošada u Upravi najvećeg obveznog mirovinskog fonda.

Krajem travnja dogodit će se prva velika promjena ključnih ljudi domaće mirovinske industrije. S čela Allianz ZB-a, društva koje upravlja s 34 milijarde kuna mirovinske štednje u najvećem obveznom fondu AZ, odlaze Dinko Novoselec i Darko Doko zbog isteka mandata.

U idućih pet godina Upravu će činiti Mario Staroselčić i Kristijan Buk čija je imenovanja odobrila Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga prošlog tjedna. Obojica su dugogodišnji financijaši, dobro poznati u domaćih poslovnim krugovima. Mario Staroselčić dolazi s mjesta predsjednika Uprave Allianz Investa, društva za upravljanje koje je u nekoliko navrata proglašeno najboljim.

Nakon završenog Ekonomskog fakulteta, karijeru je 2002. započeo upravo u AZ fondu, dvije godine kasnije prelazi u Allianz Invest čiji je predsjednik Uprave od 2008., a u međuvremenu je završio prestižni CFA program. Riječanin Kristijan Buk dolazi iz osiguravateljnih krugova, iz Uprave Allianza Zagreb. Njegov je poslovni put startao u riječkom Croatia Lineu, potom prelazi u Adria osiguranje koje od 2001. ulazi u sastav Grawea. Sudjelovao je u izradi prijedloga Zakona o osiguranju, a član je i Znanstvenog vijeća Instituta za osiguranje. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

Dinko….svi čemo te se sijećati po tvojoj karizmi i legendarnoj izjavi nakon što si potrošio milijardu kuna naših mirovina na kupnju superprecijenjenih dionica svojih prijatelja da bi sutra dan rekao da je tržište precijenjeno 50%.
Da si u americi nebi imao problema sa probavom!

baš velika šteta. kum nas je koštao ko svetog petra kajgana.

New Report

Close