Smijenjeni direktor Piškornice koji je sam sebi isplaćivao bonuse dobio novi posao

Autor: Poslovni.hr , 22. siječanj 2018. u 08:55
Foto: Vjeran Žganec Rogulja / Pixsell

Američki multimilijunaš objasnio je kako zbog svoje ljubavi prema Hrvatskoj upravo u našoj zemlji namjerava pokrenuti poslovne operacije na polju gospodarenja otpadom s namjerom širenja na Europu.

Mladen Jozinović, smijenjeni direktor javne tvrtke Piškornica, dobio je posao konzultanta u hrvatskoj podružnici američke tvrtke Zero Global Waste, koja je dio velikog poslovnog carstva teksaškog multimilijunaša Jefforyja Blackarda.

To je portalu Podravski.hr potvrdio sam Blackard, osnivač i direktor kompanije Blackard Global putem koje vodi svoj globalni biznis. Američki multimilijunaš objasnio je kako zbog svoje ljubavi prema Hrvatskoj upravo u našoj zemlji namjerava pokrenuti poslovne operacije na polju gospodarenja otpadom s namjerom širenja na Europu.

– Gospodin Jozinović trenutačno je konzultant u našoj kompaniji s potencijalom da preuzme vodeću poziciju tijekom naše ekspanzije u regiji i Europi – napisao je Blackard u odgovoru na naš upit.
Američkog biznismena pitali smo i je li upućen u to da je Mladen Jozinović pod istragom hrvatskih vlasti zbog sumnje u poslovne malverzacije.

– Svjesni smo navoda bivših poslodavaca gospodina Jozinovića i naši odvjetnici, kako američki, tako i europski, obavili su detaljnu provjeru. Njihovo je mišljenje da gospodin Mladen Jozinović nije počinio nikakvu zloupotrebu te nema razloga da ne surađujemo s osobom takvih kapaciteta – naveo je šef američke korporacije.

Jozinović je smijenjen potkraj prosinca prošle godine nakon što se doznalo da si je, bez znanja osnivača javnog poduzeća, isplatio milijunski bonus, a nakon njegova odlaska u Piškornicu su ušli istražni organi češljajući sveukupno poslovanje iz njegova mandata.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Zadivljujuća ljubav

New Report

Close