Promjene u jednoj od najvećih varaždinskih kompanija

Autor: Poslovni.hr , 24. veljača 2023. u 12:44
Damir Kirić, bivši predsjednik Uprave Gumiimpex-GRP d.o.o.

Damir Kirić, dosadašnji direktor jednog od najuspješnijih varaždinskih poduzeća koje zapošljava 400 ljudi, prelazi u Nadzori odbor kompanije. Nastavak je to promjena koje su rezultat ulaska u kompaniju novog većinskog vlasnika – KJK Fonda III.

Nakon što je u listopadu 2021. godine u varaždinskoj tvrtki Gumiimpex-GRP provedeno vlasničko restrukturiranje te je u vlasničku strukturu kao većinski vlasnik ušao investicijski fond KJK Fond III, slijede nove promjene. Damir Kirić, dosadašnji direktor u čijoj je obitelji osnovano poduzeće koje se razvilo u domaćeg lidera gumarske industrije, prelazi u Nadzorni odbor kompanije. Točnije, na mjesto zamjenika predsjednika Nadzornog odbora društva.

Novu će Upravu Gumiimpex-GRP-a činiti Ante Jelčić kao član Uprave i direktor te Ivica Hren, također kao član Uprave i direktor.

“U cilju što uspješnije tranzicije vlasništva i upravljanja društvom GUMIIMPEX-GRP d.o.o., transakcijom iz 2021. je bilo dogovoreno da Damir Kirić ostaje u vlasničkoj strukturi kao suvlasnik te da će u jednogodišnjem razdoblju svojim poslovnim iskustvom i osobnim radom i vođenjem društva kao direktor, odnosno predsjednik Uprave, pomoći da se promjena vlasništva uspješno provede i to tako da se osigura kontinuitet poslovnih aktivnosti i ojača osobna sigurnost svih zaposlenika. Ostvareni poslovni rezultati u prošloj godini, koja je bila obilježena snažnim negativnim vanjskim utjecajima na uvjete poslovanja, potvrda su da je to bila ispravna odluka vlasnika koja je osigurala kontinuitet poslovnih uspjeha i zadovoljstvo zaposlenika”, stoji u dopisu Gumiimpexa.

Kompanija Gumiimpex posluje od 1970. godine, a osnovao ju je Rudolf Kirić. Danas je jedna od vodećih domaćih tvrtki u gumarskoj industriji. Bave se proizvodnjom gumeno-tehničkih proizvoda, obnovom guma te recikliranjem otpadnih auto guma te zapošljavaju 400 ljudi. U 2021. ostvarili su 65 milijuna eura prihoda.

Komentirajte prvi

New Report

Close