Objavljeni iznosi: Evo koliko su lani zaradili vodeći ljudi Croatia osiguranja i Podravke

Autor: Josipa Ban , 11. travanj 2024. u 13:55
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Davor Tomašković, predsjednik Uprave Croatia osiguranja, lani je ostvario plaću od 803 tisuća eura bruto, ili 67 tisuća eura bruto mjesečno. Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke, pak zaradila je bruto više od 346 tisuća eura, odnosno nešto manje od 29 tisuća eura bruto mjesečno.

Članovima Uprave Croatia osiguranja u 2023. isplaćeno je 1,9 milijuna eura ukupnih primitaka u bruto 1 iznosu, odnosno 917 tisuća eura fiksnih te nešto više od milijun eura varijabilnih primitaka.

Prema podacima objavljenima na Zagrebačkoj burzi, u sklopu Poziva na Glavnu skupštinu Croatia osiguranja koja će biti održana 11. lipnja, Davor Tomašković, predsjednik Uprave Croatia osiguranja, lani je zaradio 803.046 eura bruto. Pritom mu je plaća iznosila 275 tisuća eura, ili ti gotovo 23 tisuće eura bruto mjesečno. Dodatni iznos od 34 tisuće eura Tomaškoviću je ostvario na dodatnim  pogodnostima, odnosno korištenje službenog vozila u privatne svrhe, polici životnog osiguranja, polici osiguranja od nesretnog slučaja, dodatnom dopunskom osiguranju…

Ostatak od 493.397 eura bruto predsjednik Uprave Croatia osiguranja zaradio je na godišnjem i višegodišnjem bonus, s time da godišnji iznosi gotovo 200 tisuća, a višegodišnji bonus gotovo 300 tisuća eura. Kada se ukupni iznos koji je lani isplaćen Tomaškoviću podijeli s brojem mjeseci ispada da je mjesečno zaradio gotovo 67 tisuća eura bruto.

Nakon Tomaškovića najviši iznos primitaka ostvario je Robert Vučković, član Uprave Croatia osiguranja, – 443.612 eura bruto. Po zaradi slijedi Vančo Balen, također član Uprave, sa zarađenih nešto više od 370 tisuća eura bruto. Najmanje je zaradio član Uprave Luka Babić – 337 tisuća eura bruto.

Iznos od 3701 euro bruto isplaćen je i Damiru Vanđeliću, koji je bio predsjednik Uprave najvećeg domaćeg osiguravatelja do svibnja 2019., a danas je predsjednik stranke Republika. Ovaj je iznos Vanđelić zaradio na ime višegodišnjeg bonusa.

Podatke o primicima članova Uprave i Nadzornog odbora prije nekoliko dana, uz Poziv na Glavnu skupštinu, objavila je i Podravka. Prema njima Martini Dalić, predsjednici Uprave Podravke, u 2023. isplaćeno je bruto 346.712 eura, odnosno nešto manje od 29 tisuća eura mjesečno.

Od toga Dalić je na ime plaće isplaćeno gotovo 169 tisuća eura bruto, a na ime bonusa za 2022. 156 tisuća eura bruto. Dodatnih 21.650 eura Dalić je ostvarila za korištenje službenog vozila, troškove prehrane, premiju zdravstvenog osiguranja, dobrovoljnog mirovinskog osiguranja…

Od četiri člana Uprave najviše je primitke u 2023., nakon Dalić, ostvario Davor Doko (ukupno bruto nešto više od 276 tisuća eura), a najmanje Ivan Ostojić (ukupno bruto gotovo 200 tisuća eura).

Kod Podravke, kompanije u kojoj država pojedinačno ima najviši udio u vlasništvu, zanimljivo je i koliko su zaradili članovi Nadzornog odbora (NO) koji su zaduženi voditi kontrolu nad upravom. Lani je tako Damir Grbavac, predsjednik NO Podravke, primio više od 44 tisuće eura bruto. Luka Burilović, zamjenik predsjednika NO, a ujedno i predsjednik HGK-a, primio je pak bruto više od 38 tisuća eura. Članovi NO koji su lani odradili cijelu godinu zaradili su bruto 29.607 eura. Iznimka je Petar Miladin koji je kao član NO Podravke i Belupa (ovisnog društva) zaradio bruto nešto više od 34 tisuće eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close