Nikola Benvenuti jednoglasno izabran za novog predsjednika Vinistre

Autor: Agencija VLM , 26. kolovoz 2014. u 11:58
Braća Nikola i Albert Benvenuti Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Naslijedio je Ivicu Matoševića, koji je dužnost vršio od 2002. godine.

Nikola Benvenuti jednoglasno je izabran za novog predsjednika Vinistre na sinoćnjoj izbornoj sjednici Skupštine te udruge istarskih vinogradara i vinara. Oformljen je i novi Upravni odbor u koji su izglasani Suzana Diklić, Damir Dobravac, Marko Fakin, Danijel Kraljević, Gianfranco Kozlović, Ivica Matošević, Ana Peršurić i Karin Pilato.

Benvenuti, koji je naslijedio dugogodišnjeg predsjednika Ivicu Matoševića, predstavio je prijedlog programa za svoj nadolazeći četverogodišnji mandat.

– Organizacija izložbe vina, Vinistra za mene je važna okosnica rada udruge.  Želja mi je da se potvrdi i mjesto i termin održavanja izložbe, ukoliko je to i želja čelništva grada Poreča te da se ona dodatno pojača popratnim  sadržajima čime bi se privukao i veći broj posjetitelja iz susjednih zemalja. Smatram bitnim i brendiranje regije Istra te usmjeravanje snaga na dovođenje stranih novinara koji se isključivo bave vinom te da se u suradnji s turističkom zajednicom krene u tom smjeru čime bi se Istru dodatno predstavilo kao vinsku regiju –  rekao je Benvenuti.

Matošević, koji je dužnost čelnog čovjeka Vinistre vršio od 2002. godine, zaželio je novom predsjedniku puno uspjeha u njegovu budućem radu te u ovom trenutku tranzicije ponudio svoju pomoć, naročito u segmentima u kojima iskustvo može biti od pomoći.  

– Vrijednost Vinistre je širina, naglasio je, i mislim da će nova ekipa koju je predsjednik odabrao, mlađa generacija, sigurno biti jedna kvalitetna platforma za nove ideje i za više energije a sve u cilju da nama koji živimo od tog posla bude dobro. Doista mu želim sve najbolje – rekao je Matošević.

Skupštini je nazočio istarski župan Valter Flego.

 – Zajedno smo jači, jer kada govorimo o vinarstvu, o Vinistri, o zaštiti našeg identiteta, možemo se natjecati međusobno, ali moramo gledati u istom smjeru – rekao je Flego.

Komentirajte prvi

New Report

Close