Nikica Škunca s Nove TV preuzima upravljanje IN2 grupom

Autor: Bernard Ivezić , 16. siječanj 2020. u 10:09
FOTO: Press

Dvije godine nakon prodaje, nekad najveća softverska kompanija u Hrvatskoj, dobila novog predsjednika uprave

Nikica Škunca, direktor poslovne jedinice interneta i novih medija Nove TV, novi je predsjednik Uprave IN2 grupe. Do prije koju godinu najveća softverska kompanija u Hrvatskoj po broju zaposlenika se, navode u IN2, priprema za novu razvojnu fazu.
Katarina Šiber Makar, dosadašnja predsjednica Uprave IN2 grupe promaknuta je na funkciju Senior Vice President for Business Development u tvrtki Aquila Software, matičnoj tvrtki IN2 grupe, članici grupe kanadske kompanije Constellation Software Inc, koja je IN2 grupu kupila od njenog osnivača i vlasnika Ante Mandića prije dvije godine.
Nikica Škunca kaže da ga s obzirom na svoje obrazovanje i veliki dio karijere u IT industriji osobito veseli prilika u IN2 grupi.
"IN2 grupa je regionalni lider u razvoju softvera i digitalnih rješenja te vjerujem da iskustvo i znanje koje donosim može značajno doprinijeti daljnjem rastu i razvoju kompanije", kaže Škunca.
Novi predsjednik uprave IN2 grupe posljednjih desetak godina bio je na poziciji direktora poslovne jedinice interneta i novih medija Nove TV. Karijeru je započeo u Hrvatskom telekomu, u kojem je na raznim pozicijama proveo više od deset godina, baveći se razvojem proizvoda te predvodeći timove i odjele istraživanja i razvoja ICT poslovanja.
Dosadašnja predsjednica Uprave IN2 grupe Katarina Šiber Makar fokusirat će se na akvizicije, internacionalizaciju poslovanja i ulazak u nove poslovne segmente Aquila Softwarea. U IN2 grupi ostat će kao članica Nadzornog odbora.
"Nikica je pravi izbor za daljnju fazu rasta i razvoja kompanije. Sigurna sam da će s velikim žarom i uspješno nastaviti ostvarivanje planova koje smo  zacrtali u srednjem i duljem roku te donijeti novu snagu i svježu perspektivu našem poslovanju i našem timu. Veselim se svom nastavku rada uz IN2, ali i novim, globalnim izazovima", zaključuje Šiber Makar.

Komentirajte prvi

New Report

Close