Nataši Mikuš Žigman sektor Podravke, hoće li i u Upravu?

Autor: Jadranka Dozan , 10. siječanj 2023. u 22:00
Sad je jasno zašto je Nataša Mikuš Žigman na osobni zahtjev razriješena s funkcije državne tajnice u Ministarstvu gospodarstva/PD

Iz Podravke su izvijestili da je Mikuš Žigman s početkom ove godine u koprivničkoj kompaniji preuzela funkciju direktorice sektora Poslovna održivost i zelena transformacija.

Nakon što je Vlada s predzadnje sjednice u prošloj godini priopćila da je Nataša Mikuš Žigman na osobni zahtjev razriješena s funkcije državne tajnice u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, jučer je stigla i “dopuna” te informacije.

Iz Podravke su izvijestili da je Mikuš Žigman s početkom ove godine u koprivničkoj kompaniji preuzela funkciju direktorice sektora Poslovna održivost i zelena transformacija.

Podravka je taj sektor oformila još u travnju prošle godine, s novom organizacijom kompanije, ali dosad je imao v.d. direktora. Lani je u tom organizacijskim dijelu ostvareno nekoliko projekata za podizanje energetske učinkovitosti i samodostatnosti tvrtke.

Primjerice, dovršena je gradnja najveće integrirane sunčane elektrane u Hrvatskoj (na krovovima nekoliko Podravkinih tvornica), u što je uloženo 12,9 milijuna kuna, a s obzirom na cijene električne energije očekuju se višemilijunske godišnje uštede.

U tijeku su i dodatna ulaganja u OIE, a plan je da se iz njih već do kraja 2023. namiruje više od 50% potreba Podravke za električnom i toplinskom energijom. Kako je Mikuš Žigman u razdoblju rada u državnoj i javnoj upravi bila angažirana i na poslovima koordinacije programa i projekata sufinanciranih iz fondova EU, s tim njezinim iskustvom i znanjem sigurno se računa i u Podravki.

No, unatoč stručnim referencama, prelazak Mikuš Žigman u Podravku u javnosti će teško proći bez konotacija o prijateljskim odnosima čelnice Podravke Martine Dalić i Žigmanovih.

Istodobno, već se spekulira i o tome je li taj transfer zamišljen u dva koraka, pri čemu bi drugi bio Uprava.

Komentirajte prvi

New Report

Close