Na poslu se kradu užine, brblja, spava

Autor: VLM , 05. srpanj 2019. u 13:24
Foto: Getty Images

Svaki treći zadovoljan ponašanjem kolega, pet posto veli: užas.

Gotovo svaki treći Hrvat zadovoljan je koliko se u radnom okruženju poštuju pravila bontona. Tek nešto malo manje ispitanih u anketi portala Mojposao, pristojnost na radnom mjestu ocijenilo bi vrlo dobrim, a peticu bi svojim kolegama udijelio svaki deseti.

No, 17 posto od sedamstotinjak anketiranih kaže da njihove kolege “jedva zadovoljavaju osnove lijepog ponašanja”. Pet posto za ponašanje ljudi u radnom okruženju nema druge riječi nego – užas.

Većinu na radnom mjestu iritiraju brbljavci. Ispitani smatraju da čak polovica kolega previše priča, a svaki treći ometa posao privatnim telefonijadama.

Tri četvrtine ispitanika suočilo se i s nehigijenskim ponašanjem kolega u toaletu, a svaki četvrti doživio je da mu netko pojede užinu. Među nepoželjnim ponašanjem kolega je i nepoštovanje organizacije, laganje da je nešto hitno, tužakanje šefovima i – spavanje na poslu.

Polovica anketiranih će nečije neprikladno ponašanje prokomentirati s kolegama, a 21% će se obratiti šefu.

Komentari (1)
Pogledajte sve

sve su to politički uhljebi sa kupljenim diplomama pa mogu što hoće ali oni koji rade za njih nesmiju pisnut jer uhljebi odmah kažu šefu

New Report

Close