Našli supermena? Mirko Volarević bit će novi ravnatelj CERP-a

Autor: Marija Brnić , 07. lipanj 2016. u 13:31
Volarević bolji od dvojice finalista natječaja

Novi šef Centra za restrukturiranje i prodaju već se bavio državnom imovinom, u AUDIO-u. Radio je u diplomaciji te u Ministarstvu gospodarstva. Iza neuspjele poduzetničke epizode bacio se na trgovinu građevinskim materijalom.

Mirko Volarević novi je ravnatelj Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP). Upravno vijeće na čelu s Tomislavom Bobanom, predstojnikom Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI), jučer je na telefonskoj sjednici odabralo Volarevića, nakon što su dan ranije obavljeni razgovori s još dva finalista na natječaju za tu funkciju.

No, tu odluku još mora odobriti Vlada na sjednici koju je za danas sazvao premijer Tihomir Orešković. Volareviću bi preuzimanje vođenja CERP-a zapravo bio povratak u sustav upravljanja državnom imovinom, u kojemu je već bio angažiran u vrijeme ustrojavanja Agencije za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) 2011. godine, kad je bio zamjenik tadašnjeg ravnatelja Tomislava Bobana. Prije toga Volarević je bio angažiran u hrvatskoj diplomaciji te potom u Ministarstvu gospodarstva u Upravi za trgovinsku politiku i međunarodne odnose.

Imao je i menadžersko iskustvo u privatnom sektoru. Svojedobno je bio direktor male trgovačke tvrtke Euro Ivi, koja je u međuvremenu završila u stečaju, a prije nešto više od godinu dana Mirko Volarević je pokrenuo svoju tvrtku Volare Concepts j.d.o.o., za trgovinu građevinskim materijalom. Na poziciju u CERP-u, potvrdi li ga Vlada, Volarević dolazi s pripremljenim planom za četverogodišnji mandat, što je bio i uvjet iz natječaja. Vođenje CERP-a preuzet će od dugogodišnjeg privremenog šefa Milana Dejanovića, koji nije bio zainteresiran na novi mandat.

Vlada

LNG i bušenje 
Ubrzanje izgradnje krčkog LNG terminala jedna je od važnijih točaka koje Vlada ima danas na stolu. Od državnih institucija i tvrtke LNG Hrvatska traži se maksimalno ubrzanje prve faze projekta, koja obuhvaća izgradnju plutajućeg terminala. Vlada će, uz korekcije istražnog prostora, odobiriti i sklapanje ugovora s Inom te tvrtkama Oando Plc iz Nigerije i Vermilion Energy iz Kanade za istraživanje ugljikovodika na kopnu.

Komentirajte prvi

New Report

Close