Kombinacija oglasnika i društvene mreže spaja radnike i poslodavce

Autor: Lucija Špiljak , 21. rujan 2020. u 22:00
PickJobs je online platforma za zapošljavanje koju su razvili domaći IT

Ubuduće namjeravaju proširiti mogućnosti platforme na sve zainteresirane zemlje čiji stanovnici mogu ostvariti pravo rada u Hrvatskoj.

Pokrenuta je nova online inovativna platforma za zapošljavanje, PickJobs, koja kombinacijom društvene mreže i oglasnika za posao spaja poslodavce i posloprimce. Besplatna je te dostupna i kao mobilna aplikacija, a zasad broji više od 3000 aktivnih oglasa za posao, vidljivih u 11 zemalja (Hrvatska, Austrija, Njemačka, Švicarska, BiH, Srbija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Ukrajina, Albanija i Kosovo). “Sve se odvija online – od prijave, selekcije, testiranja do razgovora za posao. Izravna komunikacija između poslovnih i privatnih korisnika je brža i fleksibilnija te nema potrebe da se obavlja drugim kanalima, poput mobitela, e-maila ili fizičkim dolaskom kandidata na sastanak u poslovne prostore. PickJobs nudi i inovativne opcije, kao npr. PJ Match – na temelju unesenih parametara platforma automatski izračunava koliko su poslodavac i posloprimac kompatibilni”, navodi se u priopćenju. Za PickJobs je zaslužna grupa mladih hrvatskih IT stručnjaka čija je želja bila da ubrzaju, prilagode i pojednostave procese zapošljavanja.

Ubuduće namjeravaju proširiti mogućnosti platforme na sve zainteresirane zemlje čiji stanovnici mogu ostvariti pravo rada u Hrvatskoj.

Osim PJ Matcha platforma ima i opciju PJ Select za lakšu selekciju i bolju organizaciju prijavljenih kandidata, te PJ Quicktest s kvizovima za predselekciju kandidata. Privatni i poslovnici korisnici mogu kreirati profil i kontrolirati njegov sadržaj, a posloprimci dobivaju obavijesti da ne propuste novi oglas. Platforma nudi i mape za poslovne profile radi lakšeg i bržeg razvrstavanja potencijalnih radnika, a svaki poslodavac dobiva i detaljan statistički izvještaj za svoj oglas. Na platformi je i precizan kalkulator za izračun plaća sa svim parametrima i vrstama obračuna, troška plaće, te automatsko prevođenje oglasa.

Komentirajte prvi

New Report

Close