KentBank dobila novog predsjednika uprave

Autor: Objava za medije , 21. studeni 2018. u 12:09
FOTO: Press

KentBank d.d. je objavila imenovanje Murata Betonera na poziciju Predsjednika Uprave. Na taj način banka je dodatno ojačala Upravu u svrhu provedbe korporativne strategije.

Murat Betoner svoje je bogato 24-godišnje iskustvo stjecao u vodećim bankama u Turskoj. Stručnjak je na području analize rizika, posvećen tržištu te pružanju snažne potpore provođenju korporativne strategije  zahvaljujući učinkovitom upravljanju rizikom.

Karijeru je započeo 1994. godine  u Esbank A.Ş. i nastavio je u Denizbank A.Ş. obavljajući niz funkcija, uključujući voditelja korporativnog marketinga, potpredsjednik odjela za kreditne i marketinške poslove te višeg potpredsjednika grupe korporativnih kredita. Na poziciju pomoćnika generalnog direktora u Bankpozitifu A.Ş. došao je 2006. godine, nakon čega je preuzeo funkciju generalnog direktora u JSC Bank Pozitiv Kazahstan te pomoćnika generalnoga direktora Odjela za korporativne kredite u Bankpozitifu A.Ş.

Prije dolaska na poziciju Predsjednika Uprave KentBank d.d., gosp. Betoner obnašao je dužnost potpredsjednika i glavnog izvršnog direktora tvrtke Kent Factoring A.Ş., koja posluje u sklopu društva Süzer Holding A.Ş.

Gospodin Ivo Bilić zbog osobnih razloga s 20. studenim odlazi s pozicije Predsjednika Uprave KentBank d.d.

 „Siguran sam kako ćemo uz bogato iskustvo i stručnost Murata Betonera nastaviti provedbu naše korporativne strategije. Njegovim imenovanjem želimo dodatno pojačati napore u postizanju poslovnih ciljeva, odnosno razvoju i rastu Banke tijekom nadolazećeg razdoblja. Svakako želimo zahvaliti Ivi Biliću na njegovom angažmanu u jačanju pozicije KentBank na hrvatskom tržištu i uvođenju niza novih proizvoda i usluga,  te mu želimo puno uspjeha u daljnjoj karijeri,“ izjavio je Mustafa Suzer, počasni predsjednik Suzer Grupe.

Komentirajte prvi

New Report

Close