Je li Markulinu u Cromarisu presudila kandidatura za Podravku?

Autor: Jadranka Dozan , 12. ožujak 2021. u 07:00
Ivan Leko/PD

Cromaris je lider u domaćoj proizvodnji i preradi premium mediteranske ribe, ali i šesti proizvođač brancina i orade u svijetu.

Iz Adris grupe jučer su i službeno izvijestili o promjenama u upravi Cromarisa. Da dosadašnji direktor tvrtke Goran Markulin odlazi s te funkcije neslužbeno se pak govori već neko vrijeme, a NO Cromarisa jučer je odlučio da će kompaniju od 1. travnja voditi nova, tročlana uprava.

Na čelu će joj biti Ivan Leko, uz kojega su u Upravu promaknuti i Dane Desnica te Giuseppe Virzi. Markulin ostaje u sustavu kao savjetnik nove Uprave.

Cromaris je lider u domaćoj proizvodnji i preradi premium mediteranske ribe, ali i šesti proizvođač brancina i orade u svijetu.

Kako to često biva, promjene u upravi objašnjavaju se novom fazom razvoja, a u Adrisu podsjećaju da su od osnutka Cromarisa 2009. u njegov razvoj uložili više od milijardu kuna.

To je rezultiralo snažnim rastom, otvaranjem novih tržišta te tehnološkim unapređenjima. Ulazak u “novi, ambiciozan ciklus rasta i razvoja” zahtijeva, kažu, prilagodbu organizacijske strukture zbog čega se išlo na novu, tročlanu Upravu.

U poslovnim krugovima Markulinova smjena mahom se ipak povezuje s nedavnom kandidaturom za čelno mjesto u Podravki iz koje je 2009. i došao u Adris i Cromaris. Je li to bilo i presudno, u domeni je nagađanja.

Svoju karijeru 47-godišnji Leko je pak počeo kao diplomirani inženjer kemije u Adris grupi (TDR-u). U međuvremenu je prošao i dodatno obrazovanje, od Londona do Barcelone.

Prodajom TDR-a postao je direktor operacija i član Uprave regije Adria BAT-a, a od lani je u Adris grupi direktor za unaprjeđenje poslovanja s fokusom na upravljanje nekretninama i razvojne projekte.

Komentari (1)
Pogledajte sve
Objava čeka odobrenje

New Report

Close